Frank Jensen, Koncernservice og indkøbsordningen

Af LFS, Landsforeningen af Socialpædagoger

Mens kritikken af Københavns Kommunes indkøbsordning tager til i styrke, bebuder Overborgmester Frank Jensen (S) nu en undersøgelse af den omdiskuterede centrale kommunale indkøbsordning. Men spørgsmålet er om Overborgmester Frank Jensen (S) vil tage fat om nældens rod?

Ledere, ansatte og fagforeninger har i 6 år kritiseret indkøbsordningen, men der er først sket noget efter sagen er kommet i medierne. Det er en skandale!

Problemet med indkøbsordningen handler principielt om Københavns Kommunes markedsgjorte konstruktion: Koncernservice, som er en indtægtsdækkende og meget givende virksomhed.

Alene navnet ”koncern” udtrykker som begreb forestillingen om koncentrationen af kraft og magt i et centrum, der er i stand til at beherske al relevant viden og information, dels ved at sætte sit stempel på det, dels ved at definere dets relevans.

– Problemet er, at det, der gør en koncern tillokkende, dens autonomi, dens hegemoniske gennemslagskraft, og dens legitime mini-totalitarisme også er dens store demokratiske problem – udtaler Jan Hoby, næstformand i LFS og forsætter:
-I det private erhvervsliv får vi nøgterne vurderinger af organisationen, der træder frem i form af åbne dagsordener. I det offentlige får vi skjulte dagsordener, der træder frem i form af forstillet nøgternhed.

Overborgmester Frank Jensen (S) har lovet før kommunevalget, at tage et opgør med New Public Management som ledelses- og styringsform i Københavns Kommune. Fordi:

New Public Management = Kvantitet i stedet for kvalitet og en øget bureaukratisering af velfærdsarbejdet.

1. NPM bygger på kontrol af offentligt ansatte og tilsidesættelse af det faglige og professionelle råderum.
2. New Public Managements bestræbelser på markedsstyring begrænser demokratiet og den politiske styring

– LFS opfordre på det kraftigste politikerne til at forholde sig til kernen i problemstillingen og ikke blot ændrer lidt i et par leverandørkontakter. Det er hele den usunde kultur med brug af eksterne konsulenter og intern markedstænkning, som tømmer kommunekassen for penge, der i stedet kunne gå til velfærd, ” udtaler Jan Hoby, næstformand i LFS og slutter:
– Det må være slut med at spendere på konsulenter, mens der skæres i velfærdens kerneydelser.

LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening, med mere end 10.500 medlemmer. LFS er landets eneste enhedspædagogiske fagforening

Se også

Københavnere: Her er pengene

Netavisen 16. marts 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater