Mandag den 15. marts: Frikendelse eller terrordom til Foreningen Oprør

Patrick MacManusMandag den 15. marts kl. 8.30 afsiges dom i sagen om Foreningen Oprør og dens talsperson, forfatteren Patrick Mac Manus.
Foreningen har støttet befrielsesbevægelserne FARC i Colombia og PFLP i Palæstina.
Dommen afsiges i Københavns Byret, Nytorv 25

Den terrortiltalte talsperson, Patrick Mac Manus , og andre af foreningens medlemmer træffes foran byretten fra kl. 8.00. Patrick Mac Manus udtaler:
”Vi fastholder vores solidaritet med befrielsesbevægelser.”

”Foreningen Oprør er en åben, demokratisk  forening, der arbejder for ytringsfrihed og demokrati. Det håber jeg selvfølgelig, byretsdommerne er enige i”, slutter Mac Manus.

Se også

Patrick Mac Manus: Om nederlagene og håbet ­ små digte om verden

Patrick Mac Manus er digter og politisk aktivist. Uddannet i filosofi og historie i Dublin og Tübingen, flyttet til Danmark i 1970.
Formand for Landskomiteen Sydafrika-Aktion (1986-1990) og blandt talspersonerne for Foreningen Oprør siden dens stiftelse i 2004.

Udvalgte værker: Heksenes genkomst – om afrikanske udviklingsperspektiver (1993), Klagesand for Art O Laoghaire (1994), Fra Den udeblevne Apokalypse (1997), For endnu at kunne leve (2000), Den tilkæmpede historie (2009).

Om Foreningen Oprør

·         Foreningen Oprør forsvarer ytringsfrihed og demokrati. Oprør forsvarer retten til solidaritet og retten til at gøre modstand mod undertrykkelse og social uretfærdighed. Derfor er foreningen Oprør modstander af ’krigen mod terror’.

·         De danske ”terrorlove” fra 2002 og 2006 indskrænker grundlæggende demokratiske rettigheder. Det sker under påskud af terrorbekæmpelse, selv om eksperter og politikere er enige om, at mindre demokrati ikke forebygger terrorisme, snarere tværtimod.

·         Foreningen Oprør mener, at PFLP og FARC er befrielsesbevægelser, der kæmper en legitim kamp mod henholdsvis Israels ulovlige besættelse og det brutale colombianske regime.

·         Foreningen Oprør blev stiftet i 2004 og har i dag ca. 700 medlemmer.

Kort tidslinje Foreningen Oprør

·         Foreningen Oprør  arrangerede forbudt fest august 2004

·         Pressemeddelelse om støtte til PFLP og FARC, med foto som til forveksling ligner colombiansk jungle

·         I Sverige stiftes svensk modstykke til Oprør

·         Oprør afholder en stor international konference i november 2006

·         Gennem de sidste 6 år har Oprør skabt masser af aktiviteter til forsvar for solidaritet og grundlæggende politiske rettigheder såsom ytrings- og forsamlingsfrihed

·         Undervejs er flere organisationer pillet af EU´s terrorliste igen. I 2008 pilles Nelson Mandela endelig af USA´s terrorliste

·         Senest har Oprør i forbindelse med retssagen 2009-10 har afholdt international konference og dansk høring.

Se mere på www.opror.net

Netavisen 14. marts 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne