Aktion mod udvisning af irakere – KPnetTV anholdt

En personlig rapport fra KPnetTV’s udsendte

Som en del andre unge modtog jeg i løbet af formiddagen og eftermiddagen varsler om en kommende udvisning af irakere fra Kastrup lufthavn i dag(tirsdag).
Jeg havde netop afsluttet et interview hos “Folkebevægelsen mod EU” da de mere konkrete varsler om en modaktion tikkede ind.

Jeg lagde andre planer til side, Silvan kan man vel altid købe hylder i, og mødtes med en del andre unge og smukke mennesker for at protestere mod udvisningerne.
Birthe Rønn, der som bekendt fortsætter som integrationsminister, nægter fortsat at indgå i nogen som helst form for debat om, hvorvidt man kan sende mennesker ned til et krigshærget land, et land som hendes skiftende kollegaer i regeringen er dybt ansvarlige for situationen i.

Dem jeg mødtes med i dag var ikke i tvivl om at det kan man ikke forsvare og det er noget man må og skal kæmpe mod.

Vi sivede ud til lufthavnen i mindre grupper, og omkring det planlagte tidspunkt for aktionen var der en del flere unge i ‘alternativt’ tøj og uden nogen baggage i Kastrups terminal 3, end ‘normalt’.

Jeg havde på forhånd gjort op med mig selv at jeg ikke ville deltage aktivt i aktionen, men derimod dokumentere den på video og på den måde sprede kendskabet til protesten, og den danske regerings fortsatte udvisningspolitik. Da aktionen så gik i gang og aktivister blokerede check in-skranker for flyet som irakerne skulle sættes på, gik jeg i gang med video-kameraet.

Jeg fik en smule af aktionen på bånd, inden en lufthavns-security bad om at se min tilladelse til at filme i lufthavnen, og havde jeg ikke sådan en skulle jeg slukke kameraet, for ellers kunne jeg jo bruge det filmede til at planlægge en terroraktion…

Jeg gjorde som han sagde, og afventede hvad der så ville ske. En hel del politi kom til og sluttede op om lufthavnens eget politiberedskab, samt de mange lufthavns-security-vagter der var der.

Jeg gjorde mig ‘usynlig’, var i mit stiveste pus, og efter lidt tid var jeg ikke længere så interesant for ordensmagten. Vagten, der ville se min ‘filme-uden at lave terrorforberedelse’-tilladelse, var efter lidt tid heller ikke til at se nogen steder. Så da politiet begyndte at anholde og rive aktivister væk fra skranken, forsøgte jeg mig igen med kameraet. Et par aktivister, der blev slæbt bort af det danske udvisningskorps, fik jeg da i kassen.

En anden lufthavns-security mente ikke jeg var potentiel terrorist, og han gav mig lov til at filme en smule på afstand.

Jeg fulgte med strømmen af anholdte aktivister udenfor, hvor de blev sat på det snefygede fortov. Politiet havde umiddelbart ikke noget imod at jeg filmede (trods deres hårdhændethed), og jeg holdt mig til deres anvisninger, medens jeg fortsat holdt mig ude af selve aktionen.

Da så den første bunke anholdte havde siddet på jorden en halv times tid var det, som om politiet manglede noget at give sig til. De omringede uden varsel mig selv og nogle andre, der betragtede deres fremfærd fra den anden side af en gade, hvor de selv havde anvist os til at gå over!!!

Jeg selv – og de andre – havde forholdt os helt passivt samtidigt med at vi fulgte anvisningerne, og nu blev vi omringet… Jeg tænkte at nu smider de os ned i metroen og så er det hjemad, men ak, vi skulle også visiteres, og det sidste der kom i kassen i dag var mig selv, der spurgte om vi var anholdt eller hvad.

Flere spurgte ind til, hvad der foregik og hvad denne fremfærd betød. Efterhånden fik politiet så snakket hinanden varme på ideen om, at vi skulle da også med en tur på stationen. Det er løgn tænkte jeg, hvad satan skulle vi med derud for(udover skræmmeeffekten altså…)? …, og skulle vi nu være lømler og dermed præventivt anholdt? Vi fik den store tur, strips på og ned at sidde i futtog på jorden.

Flere af os i den gruppe spurgte forgæves ind til, hvad der foregik og hvad vi var sigtet for, og om vi overhovedet var sigtet for noget.

Da jeg havde siddet på jorden godt et kvarter, begyndte jeg at få rigtig ondt af de, der efterhånden havde siddet der en times tid…Lidt tid passerede og så ‘fik vi lov’ til at komme ind i et køretøj og blev kørt til Bellahøj.

Da vi ankom var tonen at vi ville blive lødsladt hurtigt, men ak, også her brændte nogle i politiet varme på ideen om en lærestreg til de, der følger politets arbejde, og nogle timer i en celle fulgte (heldigvis med godt selskab og godt humør).

Da jeg var blevet visiteret for anden gang, og der var taget billeder af mig forfra, fra siden og bagfra, blev jeg ført til den omtalte celle. Da de åbnede cellen sagde jeg, at jeg var fulgt med hertil, men hvis jeg skulle derind og sidde, så ville jeg fandme have at vide var jeg var sigtet for, hvis jeg da var sigtet for noget(!!!).

Jeg blev sat ind, og lidt efter kom en betjent tilbage og fortalte mig at jeg var sigtet for forstyrrelse af den offentlige ro og orden. Hvad fanden tænkte jeg, jeg var nemlig overbevist om, at de var i gang med en præventiv anholdelse, men nej.

Efter nogle timer i cellen, blev jeg sluppet løs, på vej ud af stationen blev jeg så oplyst om at jeg var sigtet for lufthavnsloven paragraf 149 stk 10, nemlig forstyrrelse af lufthavnen(uden at det er den præcise paragraf;-).

Jeg undrede mig, jeg har efterhånden lært at holde mig tilbage i sådanne aktioner når jeg filmer, og dagens var ingen undtagelse – jeg var der for at filme og lave journalistisk arbejde, og det holdt jeg mig til.

Jeg kom ud af stationen og en solidaritets-delegation’ kom mig i møde med kaffe og chokolade(jeg vil her benytte lejligheden til at takke disse søde mennesker igen), og så udfyldte jeg en af deres blanketter, så jeg kan få hjælp af “Rusk” til at føre en klagesag(hvis jeg da ikke bliver kendt skyldig, men med alle de kameraer der er i lufthavnen ville det være justitsmord fra adskillelige kamera-vinkler).

Jeg håber så også, at det video jeg nåede at få filmet kan hjælpe nogle af aktivisterne, der fik en grov behandling, en behandling der fik en modig og sød ældre kvinde til at uddele adskillelige skældsord til politiet, da vi sad der på jorden foran lufthavnen.

41 blev anholdt ved denne solidaritetsaktion med irakerne. Heller ikke Løkkes nye regering vil få ro til at begå asylforbrydelser. De to irakere blev sendt med et fly til en uvis skæbne.

Mange hilsner til aktivister og udvisningstruede irakere fra KPnetTV’s udsendte

En evt. erstatning for uberettiget anholdelse vil gå til asylarbejdet

PS! Se videoreportagen på KPnetTV her

Netavisen 23. februar 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater