Uddannelsesmålsætninger er tomme floskler

Pressemeddelelse

Af Danske Studerendes Fællesråd, Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, Danske gymnasieelevers Sammenslutning, Pædagogstuderendes Landssammenslutning

Alle glæder sig over årets stigende ansøgertal, men realiteten er, at andelen af en ungdomsårgang, som optages på en videregående uddannelse er faldet. Elev- og studenterorganisationerne efterlyser en sammenhængende politisk indsats, hvis folketingets uddannelsesmålsætninger skal føres ud i livet.

”Selvom flere unge er blevet optaget på en videregående uddannelse, så er Danmark fortsat meget langt fra folketingets erklærede målsætning om, at halvdelen af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse. Derfor skal flosklerne omsættes til handling nu!” udtaler formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning Bjarke Dahl.

De store ungdomsårgange giver god grund til at antage, at vi også i de kommende år vil se et stigende ansøgertal. Men det nuværende uddannelsessystem er langt fra gearet til denne stigende efterspørgsel. Elev – og studenterorganisationerne efterlyser flere studiepladser og flere resurser.
”Det er på tide, at politikerne kommer med langsigtede strategier for, hvordan man vil øge optaget, og efterfølgende også sikre, at de mange nye studerende får ordentlige uddannelser. Uden en sådan strategi, ender vi med discountuddannelser.” Udtaler Laura Toftegaard, næstformand i Danske Studerendes Fællesråd.

Mads Samsing, formand for Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende fortsætter; ”Uddannelserne er i forvejen underfinansierede, og institutionernes økonomi står ikke mål med. Det er nødvendigt med overensstemmelse mellem målsætninger og finansieringer, så vi rent faktisk får mulighed for at uddanne langt flere langt bedre. Vi forventer, at politikerne snart sætter handling bag ordene, og vi vil med glæde bidrage til processen.”

Netavisen 31. juli 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater