PET-spionerne løj og bedrog

Af Frede Klitgård, formand for Aktive Modstandsfolk

Frede Klitgård4600 tættrykte sider, 10 års arbejde i den parlamentariske PET-kommission, en udgift på 70 mill. kr., ingen ‘røde spioner’ afsløret og lutter begejstring for det danske politiske politi (PET eller Politiets Efterretnings-Tjeneste).

Der er ikke noget at komme efter! Det er et kort signalement af Danmarks hidtil længst siddende og dyreste kommission.

Der er dog et par skæmmende krøller, men det vil lige så sikkert som amen i kirken ikke få nogen konsekvenser. Det kan varmt anbefales at vende bunken med den skingre og sønderlemmende kritik af det østtyske efterretningsvæsen Stasi og overalt erstatte Stasi med PET – så har læseren et ganske korrekt billede af det danske tankepoliti, der også bringer ubehagelige erindringer om Hitlers Gestapo op til overfladen.

Militærets Efterretnings Tjeneste (FET) var ikke omfattet af ‘undersøgelsen’, selv om de to spionageapparater ofte overlapper hinanden. Officielt ligger FETs arbejdsområde mest uden for Danmark.

1. PET har brugt løgn og bedrag over for dets ‘vagthund’, dvs. Wamberg-udvalget, der skulle kontrollere eller overvåge PET. Når PET f.eks. fik en ‘ubekvem’ forespørgsel om f.eks. en bestemt person, var det almindeligt, at PET-folkene stak et rødt ark ned i personmappen og nægtede vedkommendes eksistens i PETs arkiver.

2. PET-folkene oprettede ‘arbejdskartoteker’, der ikke indgik i ‘undersøgelsen’. Der er således tale om dobbelt registrering. De vides ikke, om arkiverne ligesom tidligere blev mikrofotograferet og sendt til USA ’til opbevaring’. Men ligger der ikke en kopi til opbevaring det ene ‘sikre sted’, er der stensikkert fundet plads et andet ‘sikkert sted’.

Det springer i øjnene, at ledende PET-folk ikke er blevet afhørt af kommissionen. Det er dog kommet frem, at ved nogle afhøringer af mindre koryfæer havde vidnet pludselig mistet hukommelsen og kunne ikke erindre noget som helst.

Det minder om den nok største kommissionsskandale i nyere tid, nemlig de parlamentariske kommissioner, der efter Anden Verdenskrig skulle kulegrave besættelsestiden og placere et eventuelt ansvar. Ligesom nu var den præget af ‘civil betjente’, som det hedder blandt modstandsfolk, det vil oversat sige senil demente og pludseligt uvidende og åndsfraværende vidner.

Kommissionen producerede papirdynger, der blev samlet i 15 bind plus ekstra oversættelser m.v. Alt var målt og vejet og fundet i den skønneste orden. Der var ikke en plet at sætte på nogen. Kort sagt: Der var ikke noget at komme efter!

PET overvågede med fotografering og aflytning og registrerede ulovligt mellem 250.000 og 300.000 danskere – politisk aktive på ‘venstrefløjen’, fredsforkæmpere, politikere (også på Christiansborg), EU-modstandere, faglige tillidsfolk, læserbrevskribenter, kritiske politikere, ferierejsende i Østeuropa, journalister og mange andre.

I kommissionens rapport bekræftes det, at PET har været sat direkte ind i politiske aktioner for at forhindre f.eks. fredsmøder. Det må da være en klar ulovlighed. Men den sag er vel ligesom så mange andre parkeret langt inde under det stinkende, rådne gulvtæppe.

Netavisen 9. juli 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater