Velfærd frem for tanks

Tale holdt af Ferdinand, DKU, på Den røde Plads i Fælledparken 1. maj 2009

Ferdinand DKU Den røde Plads Fælledparken 1. maj 2009Jeg er vokset op i et system. Et system som jeg ikke stillede spørgsmåls tegn ved. Et system som bliver styret af kapital og profit. Et system hvor politikkerne ikke tager vare på folkets interesser, men kapitalens. Danmark er i krise, flere og flere bliver arbejdsløse og unge stå uden praktik plads. Nu hvor krisen er kommet er vi pludselig i samme båd og vi skal betale virksomhedernes underskud.

For mig er problemet meget enkelt: alt for mange år med et forkert system. Jeg er i det hele taget tæt af at høre på politikerne. Hvad har de nogle sinde gjort uden vi har kæmpet for det. Gang på gang se vi eksempler på at politikkerne skylder skylden på folket. De arbejdsløse er dovne og unge laver ikke noget.     

Jeg er tæt af at høre om bankpakker, der kun tilgodeser de store investorer. Bankerne og store virksomheder har skovlet profitter ind de sidste mange år. Vi vil ikke betale de riges krise og vi vil heller ikke føle konsekvenserne. Tusinder af unge står uden praktikplads. Uden mulighed for at uddanne sig og uden en sikker fremtid. Jeg har selv prøvet at miste en praktikplads og dermed muligheden for at tage den uddannelse, som jeg ønsker mig.

DKU kræver praktikpladser til alle.     

De penge som burde investeres i fremtiden bliver brugt på krig. Danmark har været en aktiv deltager i krigene i Irak og Afghanistan og er forsat en del af besættelsesmagten i Afghanistan.
Det er ikke vores krige, men krige for at øge profitten. Irak krigen handlede ikke om masseødelæggelsesvåben eller demokrati, men om olie og profit til store danske virksomheder.

Det er ironisk at vi har haft en statsminister, der har hyldet den danske modstandskamp under anden verdenskrig og som selv står i spidsen for røverkrige og ulovlige besættelser, endda så grundigt, at han er blevet udpeget som NATO generalsekretær. 
Frihedskæmperne, der slås imod besættelsesmagterne i Irak, Afghanistan og Palæstina, udråbes på bedste dobbeltmoralske vis som terrorister både af politikerne og pressen.

Der bruges oceaner af tid og penge på at nedkæmpe terroristgrupper, og det går kun ud over civilbefolkningen. Jo længere krigene raser, jo længere tid må befolkningerne lide.
I denne verden dør tusindvis af mennesker hver dag pga. fattigdom. Fordi de mangler drikkevand, medicin og mad. Jorden har resurser og penge til at løse problemerne, men fordi profitinteresser hersker, må folk lide og dø for at andre kan blive rige.

DKU støtter den antiimperialistiske kamp mod de ulovlige besættelser og fordømmer de imperialistiske krige.

Imperialismens overgreb ses tydeligt i Palæstina, Et helt folk undertrykkes af det zionistiske Israel med støtte fra det imperialistiske USA. Et USA der ønsker Israelsk herredømme i regionen og som tjener styrtende med penge på salg af våben. 
Apartheid-muren, der adskiller det palæstinensiske folk fra vand og frugtbar jord, er det ultimative udtryk for et umenneskeligt system, der sætter dagsordenen for det israelske styre.

DKU kræver at Danmark afbryder sine diplomatiske forbindelser med Israel og arbejder for Palæstinas befrielse.  

Også i Danmark bliver en lang række mennesker stemplet som terrorister, senest er Fighters and Lovers blevet dømt som terrorister for at sælge T-shirts og give det beskedne overskud til PFLP og Farc, bevægelser der fører en berettiget kamp imod imperialismen i deres hjemlande.

EU er ikke en modpol til USA, men derimod en imperialistisk magt, der er på linje med USA, når det drejer sig om undertrykkelse af arbejdere og unge og udbytning af U-lande. 
En stor del af de love og nedskæringer vi ser i Danmark kommer direkte fra EU.
Når EU får mere magt får den enkelte dansker mindre indflydelse på sit eget liv.

DKU opfordrer derfor til at man stemmer på liste N til europaparlamentsvalget d. 7. juni, den eneste konsekvente modstanderliste.

Krise, krig, fattigdom og terrorlove er alt sammen produkter af det kapitalistiske system.
Hvis vi vil ha en verden hvor vi har en fremtid må vi ha et andet system.

Jeg tror på et system der styres af dig og mig. Hvor vi vælger velfærd frem for tanks. Et samfund der ikke styres af kapitalist-klassen. Et samfund hvor hårdt arbejde tilgodeses og ikke grådighed og en stor pengepung. Et samfund hvor alle tilgodeses og har lige muligheder. 

Socialismen er løsningen!   

Netavisen 2. maj 2009
   


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne