Oprøret vil fortsætte!

Udtalelse
Foreningen Oprørs årsmøde den 4. april 2009

Anklageskriftet mod Foreningen Oprør foreligger allerede.

Det er fortsat uacceptabelt at befrielseskamp bliver udlagt som ’terrorisme’ og at solidaritet er strafbart. 

FARC soldaterFor domstolene er magthavernes strategiske og politiske interesser mere væsentlige end retssikkerhed og retfærdighed. Statslig besættelse og intern undertrykkelse sættes uden for domstolenes dagsorden. Hidtil er alle forsøg på at rejse anklage mod statsmagten ved Den Internationale Domstol mislykkedes. 

Foreningen Oprør fastholder, at det er ikke domstolens eller regeringsmagtens ret at knægte solidariteten med folkeligt oprør.

I Palæstina kæmper den palæstinensiske befolkning i dag mod staten Israel. En besættelsesmagt, der begår etnisk udrensning på palæstinenserne, bryder FN-resolutioner og krænker menneskerettigheder.

Tilføjelsen af nærmest samtlige palæstinensiske politiske organisationer til den såkaldte ‘terrorliste’ er i stigende grad uholdbart. I disse dage er en højrenationalistisk regering trådt til i Israel under stor applaus fra bosættelsesaktivisterne. I stigende grad vokser de ’officielle’ og ’uofficielle’ bosættelser frem i Palæstina. 

I Colombia kæmper befolkningen fortsat mod statslig vold, dødspatruljer og korruption.

Den colombianske borgerkrig er en uafviselig virkelighed. Modstandens forsøg på at deltage i en demokratisk proces, herunder præsidentvalg, blev præget af drab af tusindvis af dens kandidater, medlemmer og sympatiserende. Den dag i dag fortsætter statslige og ‘paramilitære’ angreb på befolkningen. En korrupt hær, stærkt forbundet til paramilitære ’narkohandlere’, betaler dusører for drab på fattige colombianere, der registreres som ’guerillasoldater’. Siden 2002 har der været næsten 2000 ofre. Mange af disse er faglige aktivister. Over halvdelen af samtlige dræbte faglige aktivister i verden er dræbt i Colombia.

Foreningen Oprør vil fortsat støtte organisationer, der kæmper for sekulære, demokratiske og humanistiske mål. Om det er i Palæstina eller i Colombia.

Vi appellerer til alle om at være med i en sådan udfordring, både her og internationalt. 

I dag er denne kamp mere nødvendig end nogensinde. Vi står i dag i en konflikt, der rækker langt ud over verden. En global konflikt om menneskers ret til at skabe en bedre verden.

Oprøret vil fortsætte!

www.opror.net

Netavisen 6. april 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne