EU-parlamentet viser sit sorte ansigt

De store politiske grupper i EU-parlamentet indgik i aftes et kompromis med Ministerrådet om krav for personbilers CO2-udledning, der betyder, at bilindustrien kan fortsætte med at svine uændret helt frem til 2019.

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, siger:

– EU har tilsluttet sig FN’s klimamål, der betyder, at de industrialiserede lande skal begrænse CO2-udledningen med mellem 25-40 procent frem til 2020. Aftalen om bilers CO2-udledning er et knæfald for bilindustrien og den bekræfter bare, at EU’s løfter på klimaområdet ikke er mere værd end det papir de er skrevet ned på.
– Hver gang EU skal tage et konkret skridt for at leve op til sine egne løfter og målsætninger, så er der alverdens dårlige undskyldninger for ikke at gøre det.

– Det er utroligt at flertallet i EU-parlamentet godkender, at svineriet fortsætter.
– Vi skal ikke vente på EU. Der er brug for forgangslande og Danmark burde som et af de rigeste lande i verden og som vært for Klimatopmødet i 2009 gå foran.

Bilindustrien er en af de hurtigst voksende udslipssyndere i EU. Fra 1990 til 2004 steg CO2-udledningen med 26% og i dag udgør CO2-udledningen fra personbiler 12% af EU’s samlede CO2-udledning.
Den aftale, der er indgået giver bilindustrien så mange smuthuller, at den nu kun skal nå et mål på omkring 166 g CO2/km i stedet for 130 g CO2/km i 2012.

Aftalen kommer til afstemning i EU-parlamentet den 17. december.

Netavisen 3. december 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater