EU smider milliarder i tønden – men skatteyderne betaler gildet

Af Folkebevægelsen mod EU

EUs regnskab 2007 - ny skandaleEU smider milliarder i tønden – men skatteyderne betaler gildet, siger Folkebevægelsen mod EU’s europaparlamentsmedlem Søren Søndergaard i en kommentar til EUs regskab.

Revisionsrettens rapport om EUs regnskab for 2007, som udkom mandag den 10. november, er som sædvanlig rystende læsning.

På bare et enkelt budgetområde, som omhandler struktur- og samhørigheds-fondene, skønner revisionsretten, at mindst 11% af det samlede godtgjorte beløb ikke skulle have været godtgjort. Det svarer til den nette sum af 35 milliarder (35.000.000.000) danske kroner.

Samtidig vurderer Revisionsretten, at der var fejl og mangler i forbindelse med 54% af de projekter, som fik tilskud.

Søren Søndergaard, som er en af Budgetkontroludvalgets ordførere vedrørende EUs regnskaber for 2007, siger:

– Revisionsrettens rapport er rystende læsning. Den viser, at EU har opbygget et økonomisk system, hvor pengene bare fosser ud af Unions-kassen.

– EU smider milliarder af kroner direkte i tønden. Men det er skatteborgerne som betaler gildet. Nu må dette vanvid høre op.

– Jeg opfordrer det danske folketing til øjeblikkeligt at udtale sin kritik af dette absurde teater, som jo trods alt også opføres for danske borgeres skattekroner.

Netavisen 11. november 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater