Vi bindes på pung og hånd

Udtalelse fra APK og DKU-Kbh

Socialistiske ballademagere

Er der noget de københavnske levebrødspolitikere er enige om hvert fjerde år til valget, så er det løfter om at de ældre, børn og unge skal have bedre kår.
Er der noget, der er lige så sikkert, så er det, at budgetterne hvert år – med skiftende partier bag – vender den tunge ende nedad.

Også i år….

Ritt Bjerregaard har gjort det for vane at løbe fra store løfter. Hendes garantier om 5.000 boliger til 5.000 kroner i husleje bliver ikke det fjerneste realiseret inden næste års nyvalg. Den fordækte nye plan er – hvis der nogensinde kommer nogle boliger – at lejeren undgældes en del af omkostningerne, hvilket skal indfries ved fraflytning eller død til en reel pris på den anden side af 7.000 kr. pr. måned!

I år afgav hun løfte om, at vore københavnske børn ikke skulle udsættes for besparelser. Det holdt heller ikke stik: Kommunen kan nu ikke opretholde pasningsgarantien af de unge. Planen for de nye klubpladser er blevet udskudt. Fritidshjemmene bespares.

Skolerne, lærebøger og materiel forfalder stadig støt og stabilt.
De ældre behandles stadig ringere, og skandaler på plejehjem og psykiske institutioner vedbliver. Det nødvendige personale er sparet væk. Faget respekteres ikke.

Skattelettelser i min bare …

Til gengæld praler forligspartierne af at kunne præsentere en skattelettelse på 0,2 pct. svarende til 30 bruttokroner om måneden i snit. Det kan vi købe 2 liter mælk for, når lønnen udbetales i nettokroner. Alene i det seneste år er priserne steget med omkring 20 pct! Det batter som en skrædder i helvede.

Der bruges milliarder på krig og krise…

Samtidigt er det skatteborgerne, der betaler regningen for 6 års krig i Irak og Afghanistan 2.000 km. fra vores grænse – mod folkeslag, der aldrig har gjort os noget.

Vi er nu også udset til at skulle betale regningen for den kapitalistiske krise. Banker bukker under på grund af spekulation, som de har tjent milliarder på. Når staten overtager konkursboerne er det skatteborgerne, der igen betaler.

Vend den anden kind til…

Ritt Bjerregaard har gjort et stort spin-nummer ud af at være tvunget til at indgå forlig med højrefløjen: Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti. For den almindelige københavner kan det være svært at se forskel på de tidligere års budgetter til venstre i salen.

SF og Enhedslisten har smykket sig med borgmesterkæder; men til hvilken gavn?
Har de fostret eller understøttet de folkelige bevægelsers krav om bedre levevilkår, som med hundredtusinder har synliggjort sig i de københavnske gader i denne valgperiode?
Hvor megen larm lavede de, da sosu’erne var på barrikaden i 8½ uge? Kunne man høre dem?

Da ungdommen protesterede aktivt imod rydningen af Ungeren, blev de svinet til af venstrefløjen.
Vi skal ikke takke SF og Enhedslisten for, at der i dag eksisterer et nyt Ungdomshus.
Det er ungdommens egen fortjeneste med en vedholdende kamp for et retfærdigt krav!

I stedet lægges vi i bånd…

Det seneste skud på stammen er indførslen af en lang række og omfattende visitationszoner, som angiveligt skal bruges mod bandekrige; men det er den almene befolkning med fokus på ungdom og indvandrere, der terroriseres af strømere og hæmningsløse uro’ere.
Her har vi terroren.

Nok er nok…

Vi skal ikke vente på næste års valgflæsk, før der sættes en stopper for vanviddet.
Ungdommen, Velfærdsbevægelsen og sosu’erne har vist vejen: Massekamp.

Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund
Arbejderpartiet Kommunisterne i København

27.9.-08

Netavisen 27. september 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne