EU vil dele patienter op i A- og B-hold

Af Folkebevægelsen mod EU

– Kommissionen vil sætte fattige og underpriviligerede bagest i køen. Vi støtter fri og lige adgang for alle til nødvendige behandlinger, siger Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU

Rådet og Kommissionens forslag om ” sundhedspleje på tværs af grænserne” i deres ”sociale velfærdspakke” mødte skarp modstand, da det i går blev diskuteret i Europa-Parlamentet. Blandt talerne var Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU.

– Vejen til helvede er brolagt med gyldne løfter. Men man skal ikke være professor for at se, hvad resultatet bliver af dette forslag, sagder Søren Søndergaard i talen:

– På den ene side et a-hold bestående af de velhavende, de veluddannede og dem med forbindelserne i orden. Det er f.eks. stort set alle os, som sidder i denne sal. Vi skal have mulighed for at springe ventelisten over i vores hjemland og shoppe rundt efter de bedste specialister i EU. Vi har råd til at lægge ud for behandlingen og betale rejseudgiften og andre ekstraomkostninger. På den anden side de fattige og underprivilegerede. De kan få lov til at stå bagerst i køen. Og når de endelig kommer til, så får de den behandling, som a-holdet har valgt fra. 

– Ved festlige lejligheder præsenteres EU som et alternativ til USA. Men EU kommer mere og mere til at ligne USA med store forskelle mellem rige og fattige, konstaterer Søren Søndergaard i et klart nej til udspillet, mens han støtter fri og lige adgang for alle til nødvendige behandlinger.

Netavisen 26. september 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater