White Pride: Gruppeoverfald ER politisk vold

Pressemeddelelse fra Antiracistisk Netværk Århus (ARN-Århus)

White Pride er en international naziorganisation, der drømmer om et racistisk hvidt verdensdiktatur,  med et tillempet hagekors som logoFørst og fremmest er det glædeligt, at de fem fra White Pride har tilstået og er fundet skyldige for deres gruppeoverfald mv. De har i alt for mange år sluppet for at stå til ansvar for deres politiske og racistiske vold.

Ikke desto mindre er vi, Anti-racistisk Netværk Århus (ARN-Århus), skuffet over den milde strafudmåling mod fem medlemmer af den højreorienterede voldsgruppe White Pride for et gruppeoverfald på en ung venstreorienteret.

Særligt det faktum at dommeren ikke fandt anledning til at karakterisere volden som politisk motiveret bør give anledning til undren. Flere af de dømte er således ledende i White Pride og er med i foreningen Vederfølner, hvilket er de to vigtigste spillere på den ekstreme højrefløj i smilets by. Havde anklagemyndigheden haft mulighed for at føre vidner, ville dette og meget andet være kommet frem.

Vi ser derfor gerne at sagen ankes fra anklagemyndighedens side, så hele sandheden kan komme for dagen.

– Flere af de dømte er toneangivende i det højreekstreme miljø i Århus, som byrådet har erklæret en nul-tolerance-politik overfor. Derfor bør anklagemyndigheden straks anke sagen for at få hele sandheden frem og skærpet straffen, udtaler Peter Hegner Bonfils, talsmand for ARN-Århus.

– Det har været skønt at kunne nyde den første del af festugen uden at skulle frygte for at denne voldsbande, mens dens ledere sad fængslet. Med dagens milde dom og løsladelser frygter jeg dog, at byens højreekstremister vil forsøge at tilbage-erobre midtbyen og nattelivet med vold, racisme og trusler, siger Peter Hegner Bonfils.

-Jeg vil opfordre byens værtshus-miljø til at holde øjne og øre åbne, så vi sammen kan forhindre at White Pride igen for overtaget i byens natteliv. Racisme og politisk vold hører ikke hjemme i Århus, siger Peter Hegner Bonfils.

Netavisen 4. september 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne