Til Irlands regering: Det er ikke jer, men EU der har et problem

Af Folkebevægelsen mod EU


– EU skal respektere det irske nej. Accepter at Lissabon-traktaten er faldet, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU til den irske regering

Ifølge The Irish Times har embedsmænd fra det irske udenrigsministerium og Rigsadvokaten besøgt København for at diskutere de tekniske og juridiske detaljer i de danske undtagelser fra 1993.

– De øvrige regeringsledere forsøger at gøre det irske nej til Lissabon-traktaten til den irske regerings problem, ligesom at det danske nej til Maastricht i 1992 blev gjort til den danske regerings problem. I sin yderste konsekvens er det at gøre demokrati til et problem, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Virkeligheden er omvendt. De andre regeringer har et demokratisk problem, når de ikke tør spørge deres befolkninger. Og i virkeligheden er det EU, der har det problem, at Lissabon-traktaten er faldet. EU bør respektere demokratiet og det irske nej. Det er ikke Irlands skyld, hvis EU ikke forstår det, siger Ditte Staun.

– Den danske erfaring er, at undtagelserne fra 1993 har været under konstant beskydning lige fra starten. Så stå i stedet fast og forsvar befolkningens afgørelse, lyder opfordringen fra Folkebevægelsen i Danmark.

Netavisen 3. september 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater