Sygehuspersonale fortsætter kampen – også med lyrik

FOA Århus Nok er nokGodt nok er der indgået forlig mellem kommunerne og FOA, men for personalet på sygehusene er konflikten stadig lyslevende.

40 social- og sundhedsassistenter og sygehjælpere gik syngende gennem Århus fredag formiddag. FOA-medlemmerne uddelte digte af arbejder-digteren Carl Scharnberg og sang slagsangen ”Mer i løn”, før de stoppede i midtbyen for at tale med århusianerne.

Og det var der god grund til, mener Annie Schact, som er formand for sosu-klubben i Århus.  
”De stod næsten i kø for at snakke med os. De troede, vi havde stoppet strejken, så vi måtte forklare at det er de regionsansatte, som strejker”.

Yderligere 20 FOA-medlemmer cyklede i selvlysende strejke-veste til Skejby Sygehus, for at bakke op om de af deres kollegaer, som ikke er udtaget til strejke, fortæller den lokale FOA-formand.

”Vi er bekymrede fordi vi kan se, at der mangler hænder. 25 procent af os vil gå på pension indenfor de næste 8 år, og vi kan ikke få de unge til at søge ind på uddannelserne. Så vi er glade for at Dennis Kristensen sagde nej tak til Regionernes tilbud”, siger Annie Schacht.

Netavisen 11. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater