EU vil oprette mere end 160 ambassader rundt i verden

Det britiske dagblad The Daily Telegraph har offentliggjort et arbejdspapir med planerne for EUs nye udenrigstjeneste, som i første omgang skal have op mod 3.000 ansatte. Med tiden forventes det at få et sted mellem 7.000 og 20.000 ansatte og omfatte mere end 160 ambassader rundt om i verden, fortæller den britiske avis.

Med denne hemmelige plan drøftes for første gang egentlige EU-ambassader seriøst bag lukkede døre i ledende unionskredse. ‘Unionens ambassader’ skal styres af en ny EU-diplomattjeneste, som skal skabes ifølge Lissabon-traktaten.

– Træder Lissabon-traktaten i kraft, vil EU-staten få et stærkt udenrigsministerium, som underminerer de sidste rester af selvstændig udenrigspolitik, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU. – Det er rystende, men ikke overraskende, at udviklingen af EU udenrigsministerium er så vidt fremskreden. Det vil underminere de sidste rester af selvstændig udenrigspolitik.

– Vi vil ikke kunne optræde uafhængigt af en EU-udenrigspolitik styret af de stærke EU-landes interesser. Og vi vil i endnu højere grad blive sat i bås med EUs toldmure og unfair handelspolitik, som skaber arbejdsløshed, fattigdom, sult og uro i de fattige lande, siger Ditte Staun og tilføjer:

– Udenrigsministerium og ambassader er noget en stat har. Derfor bekræfter papiret kun, at EU i endnu højere grad bliver en regulær statsdannelse, hvis EU-forfatningen – den såkaldte Lissabon-traktat – får lov at træde i kraft.

Læs hele artiklen i Daily Telegraph
EU plans international embassies

Netavisen 6. maj 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater