EU: Hurtige beslutninger efter ratificering af den reviderede forfatningstraktat

Et hemmeligt papir fra det slovenske EU-formandskab sætter fokus på problemer med regeringens Lissabon-redegørelse. En hel stribe spørgsmål er planlagt til vedtagelse umiddelbart efter en ratificering af den reviderede forfatningstraktat, som unionspolitikerne kæmper for ikke at få sat til folkeafstemning. 

– Det lækkede dokument fra det slovenske formandskab viser, at politikerne i bl.a. Folketinget føres bag lyset, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU.

Dkumentet opridser over 30 punkter, hvor vigtige afgørelser sættes på dagsordenen straks efter EU-landenes ratifikation af Lissabon-traktaten.

– Dokumentet rejser en lang række spørgsmål, som Folketingets medlemmer bør få afklaret, inden de tager stilling til ratificeringen – herunder for eksempel hvilken magt, rolle og løn EU-præsidenten skal have. Og hvad der er endnu mere vigtigt: Det sætter fokus på betydningsfulde problemer med Justitsministeriets redegørelse om, hvorvidt traktaten betyder suverænitetsafgivelse efter grundlovens paragraf 20, udtaler Ditte Staun som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Vi kræver sagen undersøgt til bunds. Dette bekræfter kun, at EU-forfatningen – også kaldet Lissabon-traktaten – ikke er noget politikerne skal haste igennem mere eller mindre ubeset. Det er en sag, som befolkningen bør spørges om ved en folkeafstemning.

Se også
Suspekt ratifikation
Kommunistisk Politik 2, 2008

Netavisen 8. februar 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater