Folketinget vil kun lade hver 400. vælger læse Lissabon-traktaten

Af Folkebevægelsen mod EU

– Hvad politikerne end mener om folkeafstemning eller ej, så bør de i hvert fald give alle mulighed for at vide, hvad det handler om, udtaler Karina Rohr Sørensen fra Folkebevægelsen mod EU, som deler traktater ud onsdag og torsdag

Torsdag den 24. januar er 1. behandling af forslag til lov om Danmarks ratifikation af Lissabon-traktaten det sidste punkt på Folketingets dagsorden. I den anledning går Folkebevægelsen mod EU på gaden og deler Lissabon-traktater ud til interesserede vælgere.

– Vi har desværre kun et begrænset antal. Folketinget har nemlig kun givet Folketingets EU-Oplysning penge til at trykke 10.000 eksemplarer af den traktaten. Det er én traktat for hver 400 vælgere, spørger Karina Rohr Sørensen, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Lissabon-traktaten – som er en let omskrivning af EU-grundloven fra 2005 – har stor betydning for befolkningen og det danske samfund. Det er afgørende, at vælgerne kan sætte sig ind i Lissabon-traktaten nu. Vi opfordrer derfor til en ekstraordinær bevilling til oplysning såvel til partier og bevægelser og til Folketingets EU-oplysning. Vi mener, at det vil være mest fair, hvis Lissabon-traktaten sendes ud til alle husstande i Danmark, og at der bliver lavet en husstandsomdelt avis, hvor ja- og nej-siden får lige plads.

– Da traktaten i alt væsentligt er det samme, som statsministeren lovede folkeafstemning om i 2005, mener Folkebevægelsen fortsat, at Folketingets medlemmer bør give vælgerne indflydelse ved en folkeafstemning om traktaten. Det skal ikke kun bestemmes af politikerne på Christiansborg.

Folkebevægelsen mod EU deler traktater ud på Amagertorv i København onsdag og torsdag kl. 12-13. Bevægelsen medbringer en forstørret en meter høj udgave af traktaten. Der indsamles samtidigt underskrifter for folkeafstemning for at styrke det fortsatte pres på politikerne.

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside – www.euafstemning.dk

Netavisen 23. januar 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater