Hvadkamp?

Valgkommentar
www.kpnet.dk

Statsministeren har udskrevet folketingsvalg et år før tiden uden at være nedstemt og uden at være tvunget ud og forhandle med skiftende flertal. Begrundelsen om at styrke regeringens  mandat inden den såkaldte kvalitetsreform skal forhandles på plads, er derfor så meget mere dorsk.

En af denne valgkamps særlige og tydelige forskele fra tidligere præsidentvalg i miniformat (som man saa gerne vil betegne valget mellem de to blokke) er at den ene denne gang er en kvinde. Det er vist første gang nogen sinde i Danmark, at den mulighed findes.
Så bortset fra at det måske ikke er så indholdsmæssigt interessant – da den politiske forskel ikke er så stor i praksis – så startede Anders Fogh faktisk valget med at kalde oppositionen ’et eksperiment’.

Aviserne er fyldt op med selvsving. Kommentatorer kommenterer sig selv,  går til spindoktor og er ved at kvæles i selvhøjagtelse, mens de prøver at profilere Ny Alliance som det bedste bud paa spænding om udfaldet. Ikke mindst erhvervsfolk og kändisser fra feel good industrien flokkes om Khaders flinke regeringsstøtteparti.

Blandt mediekoncernene har ingen i dag syntes det var vigtig at begynde med det åbenbare: Danmarks regering er internationale krigsforbrydere!
Alle demokratisk sindede står forenet på det synspunkt, at disse mänd og kvinder skal rives ned fra deres beskyttede stole og retsforfølges,  således at Danmarks yderligere deltagelse i de imperialistiske røverkrige kan ophøre.

Ingen medier har ifølge deres ledende artikler ladet sig narre af Foghs grunde til at udskrive valg, nemlig at det ville være op ad bakke at skulle holde det efter kvalitetsreform og overenskomst og EU-folkeafstemning og når også krigseventyret i Afghanistan viser sig at være løgn på løgn. Så hellere nu mens der er medvind.

Ingen af aviserne synes at tage konsekvensen af deres klarskuenhed.
De lader floskelmaskinen rulle og Fogh slippe. De er jo også borgerlige.

fsk

Netavisen 26. oktober 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne