Politisk ansvar for folkeafstemning om EU-grundlov i nye klæder

Af Folkebevægelsen mod EU

Politisk ansvar for folkeafstemning om EU-grundlov i nye klæder

– Godt når Helle Thorning-Schmidt og Per Stig Møller indrømmer, at de ikke kan gemme sig bag ministerielle juristers kreativitet, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU og beder Fogh opfordre Brown til at spørge sin befolkning om traktaten.

”Jeg synes, at det er vigtigt, at vi breder det lidt ud og anerkender, at det her også er en politisk vurdering”, udtaler Socialdemokraternes partileder Helle Thorning-Schmidt i medierne i dag på spørgsmålet omkring folkeafstemning om den såkaldte reformtraktat. Dermed indrømmer hun ligesom udenrigsminister Per Stig Møller gjorde det 7. oktober, at det ikke kun er op til de ministerielle juristers vurdering.

– Selvom Thorning-Schmidt endnu ikke tilslutter sig ønsket om folkeafstemning, som et flertal i den danske befolkning og af danske EU-parlamentarikere har udtrykt, så er hendes udtalelse et skridt i den rigtige retning. Det er godt, når både hun og udenrigsministeren nu indrømmer, at de ikke kan gemme sig bag ministerielle juristers kreativitet, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– I de fleste EU-lande indrømmer regeringerne, at traktaten er stort set identisk med EU-grundloven. For eksempel fjerner den dansk vetoret på langt over 50 politikområder, hvilket i sig selv er afgivelse af suverænitet til EU.

Derfor bør regeringerne lytte til vælgerne især i de lande, hvor et befolkningsflertal ønsker folkeafstemning – som for eksempel i Danmark og Storbritannien. Det bør statsminister Anders Fogh Rasmussen huske den britiske premiereminister Gordon Brown på, når han mødes med ham i dag.

Netavisen 10. oktober 2007

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne