Hurra for ytringsfriheden – længe leve løgnen

Strøtanker, Kommunistisk Politik 14, 2007

De virkelige informationer drukner i nyhedsforureningen. Som sagt i The Daily show, så må fup-nyheder fra Fox-news jo være de virkelige nyheder. Nu hvor Ny Alliance har sat ekstra skub i valgtrommerne får vi serveret den ene “gode” nyhed efter den anden. Nyhederne har ligget klar i fryseren og skal bare lige en tur i mikro-ovnen, så er de klar til at blive serveret.

De danske tropper trækkes hjem fra Irak, hedder det. Ja de er nu trængt så hårdt af den irakiske modstand, at de flygter ud af landet. Et nødskrig fra en af de irakiske kollaboratører, der har arbejdet som tolk, resulterede i en nødtvungen indrømmelse fra regeringen af, at de var i livsfare.

Så nu udråbes det som en sejr for medmenneskeligheden, at nogen få kollaboratører får lov til at søge asyl i Danmark. Hvad med de tusindvis af krigsofre, døde og lemlæstede? hvad med de ødelagte infrastrukturer, de bombede byer, de ødelagte fabrikker og hospitaler? Hvem taler om krigsskadeserstatninger? Hvem taler om at stille de ansvarlige løgnere for en krigsret?

En kvalitetsreform trækkes i manegen. Nu, hvor kommunalreformens ødelæggende virkninger viser sig for borgerne i det daglige, skal der ikke så meget til for at få små forbedringer til at syne af noget.

De seneste 800 millioner til FTF dækker kun nødtøftigt over en marginal del af mange års forsømmelser på uddannelsesområdet. Så kastes der lidt penge efter borgerservice-løsninger, med praktiske muligheder for henvendelser til det offentlige via internettet og venlige kontorer.

Men der bliver hverken flere hænder eller flere pladser på plejehjemmene, bedre vedligeholdelse af veje og kloakker, eller bedre sygehuse, skoler og institutioner, fordi man kan finde ventetider og ansøgningsskemaerne på nettet. Kvalitet i virkelighedens verden betyder mere tid til at sig af hinanden, mindre stress og mere kærlighed.

Tilfældigvis afdækker DR de svinske forhold i svinebranchen på et tidspunkt, hvor DR-byens økonomiske skandale vokser i størrelse og omfang, så regeringens handlekraft kan rette sig mod en lille del af et stort problem. Imens gør TV2 sig klar til at overtage radio- og tv-dækningen her til lands, og efterhånden som DR’s kvalitetsniveau sænkes – skønt man ikke troede det muligt! – gøres opgaven lettere.

På menu’en kom også et spændende opløb i konkurrencen om kystbanen, hvem vinder? Pyh, ha’ heldigvis  VI vinder. De DANSKE statsbaner kom i mål som nummer eeeet. Regeringen distancerer sig hermed diskret til den omsiggribende privatisering af al statsejendom.

En sviptur til Grønland skal demonstrere Anders Fogh Rasmussens dybfølte interesse for miljøet. Imens tiltager bilosen og den multinationale storkapitals projekt for mere bilos over Danmark, Femernbroen aftales og al snak om udvikling af nye, mindre forurenende transportformer forstummer, mens der gisnes på provenuet af AP Møllers olieudvindingsprojekter.

Alt ialt burde det jo være en simpel sag for befolkningen at gennemskue og få fjernet denne uduelige regering, men hvor findes alternativet? Hvem i alverden skal overtage? Et nyt parti, der støttes af de rige kan nemt få medvind i medierne, men så snart virkeligheden viser sit sande ansigt tørrer alle nyhedskanaler ud. Skulle det blive sagt at en samfundsforandring er nødvendig, at vi må overtage styringen fra kapitalisterne og afskaffe kapitalismen, så klippes det ud, fjernes.
Det findes der ikke ytringsfrihed for.
GBe

Netavisen 5. julli 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne