Tænk før du taler, Lene!

Debat

Den 5.9, dagen efter at politiet havde anholdt 9 terrormistænkte fra Vollsmose, gik medierne (igen) i selvsving. Terroreksperter, danske som udenlandske, blev hidkaldt og interviewet. Folk fra PET og den tidligere chef Bonnichsen gav alle deres besyv med. Enkelte gange blev det lige nævnt i farten, at de anholdte foreløbig kun var mistænkte, men ellers red stort set alle (journalister, forskere og hele spektret af toppolitikere) velvilligt med på bølgen!

Alle havde en mening om terrortruslen og ”de hjemmedyrkedes” motiver, profiler og farlighed etc. Og forundringen over, at nogen kan hade OS så meget, at de kan finde på at sprænge sig selv i luften for at ramme OS, blev endnu en gang luftet af Pia Kjærsgaard (7.9 i DEBATTEN)!

Alle fra Søvndal til Fogh var åbne over for lovstramninger, for at signalere, hvor højt de prioriterer den terrorbekæmpelse, det åbenbart er lykkedes højrefløjen at indbilde befolkningen bør være en af EU’s allervigtigste arbejdsopgaver! Paradoksalt nok kom en af de første advarsler mod at skærpe terrorloven og intensivere brugen af overvågning ikke fra Søvndal, men fra den pensionerede efterretningsmand (Bonnichsen)!

Især hæftede jeg mig dog ved Lene Espersens (hovedløse) udtalelse, som TV bragte igen og igen (5.9), og som totalt negligerede, at de mistænkte netop kun er mistænkte: ”Jeg vil i hvert fald sige, det er en af de mest alvorlige sager i min tid som justitsminister, fordi vi har at gøre med personer, der er danske statsborgere og personer, der altså HAR VÆRET ret langt fremme med at forberede en terrorhandling her i Danmark. Så det er meget alvorligt”! (citat slut).

Også Søren Gade konstaterede skråsikkert, at ”vi har været heldige, fordi politiet stopper sådan nogen ting, som vi har set nu” (citat slut).

Hvordan kan Lene hævde, at situationen er alvorlig og ikke kun en storm i et glas vand, og hvordan kan Søren påstå, vi har været heldige, eller at politiet har stoppet noget ”farligt”, så længe de mistænkte IKKE er dømt skyldige?

Kun juraprofessor Eva Smith og terrorekspert Lars Erslev Andersen holdt som sædvanlig tungen lige i munden, skønt TV2 flere gange bragte løsrevne udtalelser fra sidstnævnte, som kunne give et andet indtryk. I sådanne situationer savner man flere folk på banen med sans for nuancer og proportioner som f.eks. (tidligere justitsminister) Ole Espersen.

M.v.h.
Per H. Christiansen
3600 Frederikssund

(Let forkortet)

Netavisen 10. september 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne