David og Goliath hånd i hånd

Israel og USA:

Af Klaus Ris
Stop TerrorkrigenIsraelske bomber – heldige (overlevende) børn!

At det er Israel, der er den stadige kilde til krig og permanente spændinger i Mellemøsten, bliver i denne tid understreget dagligt gennem en serie kriminelle og provokerende overgreb fra den zionistiske stats side.

Den israelske hær gennemfører lige nu en uhørt magtdemonstration over for palæstinenserne og dets demokratisk valgte regering og parlament. Israel optræder samtidig som aggressor mod nabolandet Libanon – og truer Syrien med bombninger og magtanvendelse.

Israel fortæller nabofolkene, og hele verden, at det er Israel, som dikterer, hvad der er lov, ret og grænser i Mellemøsten.

Og Israel slipper af sted med det. Ingen anden stat (Hitlertyskland og det imperialistiske USA indbefattet) er nogensinde sluppet af sted med så omfattende kolonialistisk besættelses- og aggressionspolitik som Israel, der årti efter årti i strid med folkereten og talløse FN-resolutioner har holdt den arabiske verden og i særdeleshed palæstinenserne som gidsler for en ekspansionistisk politik, begrundet i en fundamentalistisk religiøs ideologi.

Hvem andre kunne ustraffet øve militær aggression mod et naboland efter forgodtbefindende, invadere det igen og igen, bombe dets byer, ødelægge dets infrastruktur og opføre en gigantisk mur på et andet lands territorium og kalde det en ‘beskyttelsesmur’?

I de seneste uger har Israel igen overtrumfet sig selv. Ikke nok med at det fortsætter den ulovlige likvidationspolitik og mordene på palæstinensiske ledere – nu har den israelske stat også taget en stor del af de netop valgte palæstinensiske parlamentsmedlemmer til fange, mens den har bombet det palæstinensiske selvstyres regeringskontorer sønder og sammen.

Det sker angiveligt som reaktion på tilfangetagelsen af en enkelt israelsk besættelsessoldat. Tusindvis af palæstinensiske politiske fanger spærres ulovligt inde i israelske fængsler under usle forhold i torturbødlers og morderes hænder.

Besættelsesmagten Israel er folkeretsligt ansvarligt for palæstinensernes katastrofale situation. En langvarig og stadig værre humanitær krise udspiller sig på Vestbredden og i Gaza, som Israel med støtte fra sine allierede søger at sulte og mishandle til overgivelse.

Ariel Sharons efterfølger Ehud Olmert fortsætter i sin læremesters fodspor. Israel arbejder på at forhindre skabelsen af en levedygtig palæstinensisk stat for selv at kunne fastlægge et ekspansivt Israels nye grænser på palæstinensernes og arabernes bekostning Det forudsætter vedholdende aggressions og nye krige. Og det er nøjagtig det, som er Israels mål.

Der findes kun én forklaring på at det ‘lille Israel’ kan optræde som regional stormagt i Mellemøsten: Det er selvfølgelig dets intime alliance med supermagten USA, Israels strategiske partner i global aggression. David og Goliath går hånd i hånd mod freden og folkeretten – støttet og undskyldt af de købte vestlige medier.

Det er hverken Syrien, Libanon, palæstinenserne eller Iran, som udgør trusler mod deres nabolande eller forbereder nye aggressionskrige. Atommagt Israel og superatommagten USA udgør sammen en akut fare for hvert eneste land i Mellemøsten, en konstant fare for regionen som helhed – og en vedvarende trussel mod verdensfreden.

13. juli 2006

Netavisen 20. juli 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne