Krigsforbrydere fra Christiansborg til Camp David

Leder
Kommunistisk Politik 10, 2006

På trods af at et flertal af danskerne ikke støtter Fogh-regeringens deltagelse i den illegale krig mod og besættelse på ubestemt tid, fremturer han. Nu har regeringen med støtte fra de krigsgale islamofober i Dansk Folkeparti besluttet, at de danske tropper i Irak skal blive der i foreløbig mindst et år endnu – til 1. juli 2007.

Den seneste meningsmåling (Zapera) siger, at 41 pct. støtter Foghs politik, mens 30 pct. vil have tropperne hjem øjeblikkeligt og 24 pct. vil have en fast tidsfrist for hjemtrækning inden for en kort periode. Løgnagtige medier udlægger dette som bred støtte til Foghs Irak-politik. Det er tværtimod et klart flertal, som er imod den.

Socialdemokraterne og De radikale er presset af den folkelige modstand hoppet fra støtten til troppeforlængelser, og regeringskoalitionen står nu alene med sin ubegrænsede støtte til Bushs krige og ‘krigen mod terror’, som han nu kalder for ‘Den tredje verdenskrig’.

Den 9. juni er Anders Fogh Rasmussen inviteret til krigsforbryderbesøg på det amerikanske præsidentlandsted Camp David. Fogh skal modtage instrukser om den fortsatte danske krigsdeltagelse i krigszoner i Irak og Afghanistan, forberedelsen af en ny krig mod Iran og den danske inddragelse i det amerikanske Global Strike-projekt, hvor Thule-radaren er central.
 - Besøget i Camp David vil være en god anledning til at bekræfte det nære forhold mellem os, udtaler Anders Fogh Rasmussen i en pressemeddelelse.

Bush er en garant for fortsatte krige, angreb på nye lande, global militarisering. Og Anders Fogh er en loyal marionet (for både Bush og Mærsk), som skal hente nye instrukser hos sin chef: Om krigene i Irak og Afghanistan, om den planlagte atomkrig mod Iran, om stjernekrigsprojektet, som inddrager Thule og Grønland, som Fogh netop har besøgt som udsending for Bush. En særlig rolle vil Danmark få i forhold til Bush’s nye imperialistiske Afrika-plan: Projekt Sudan.

Bush’s popularitet i USA er på et lavpunkt. Hadet til ham og hans USA verden over har aldrig været større. Han kan ikke bevæge sig noget sted i verden uden at blive mødt af gigantdemonstrationer. I UK er Blair ved at blive trængt væk. Et stort flertal af briterne ønsker ham hen, hvor han ikke mere kan ses eller høres. Italienerne har lige skilt sig af med mer-end-halvfascisten Berlusconi. Krigsforbryder-politikerne er hårdt trængt overalt – med Anders Fogh Rasmussen som en skandaløs undtagelse.

Den parlamentariske opposition i Danmark vover ikke engang at sige det højt: ”Fogh – Gå Af”. Radikale og Socialdemokrater vil have indflydelse og lave forlig og drømmer om valgsejre og statsministerposter – om tre år. Og SF og Enhedslisten er så indfiltret i det taktiske parlamentariske spil, at de ikke opstiller det som mål for massebevægelsen at VÆLTE Fogh, tvinge ham væk. De er med til – for den taktiske alliance med socialdemokraternes skyld – at organisere de store protestdemonstrationer mod anti-velfærdsreformen den 17. maj – uden at rejse krav om at Fogh skal gå og uden at nævne hans krigsforbrydelser og Bush-krigene med et ord. Selvom også den økonomiske realitet er den, at anti-velfærdsreformen tager fra de sociale budgetter, mens rustnings-, lov-og-orden og krigsbudgetterne svulmer.

Hele den parlamentariske opposition – uden undtagelse – går ind for dele af Bushs imperialistiske krigsstrategi. Hvis ikke Irak, så Afghanistan eller Sudan. Der er ingen grund til at juble over, at De Radikale og Socialdemokraterne ikke længere vil støtte den ulovlige danske besættelse af Irak. De vil besætte andetsteds – og de vil ikke bruge Foghs blodbesmurte krigsforbrydelser mod ham til at afslutte hans karriere som regeringschef.

Men også i Danmark er der nye toner på vej. De parlamentariske konstellationer er i opbrud – men det er simpelthen en afspejling af, at den politiske aktivitet uden for folketinget (til ministerspirenes store irritation) er stærkt øget. Det har vist sig gennem længere tid, og viste sig igen 1. maj på arbejderklassens internationale kampdag og dagen efter, 2. maj, hvor mere end 40.000 elever og uddannelsessøgende protesterede over hele landet mod afskaffelse af gruppeeksamen mm.

Den 17. maj vil vise det igen. Derfor er det vigtigt, at signalet fra folket ikke bare bliver justeringer af anti-velfærdsreformen, men kravet om dens fjernelse – og om at Fogh skal gå!

Netavisen 15. maj 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne