1. maj 2006 Tiden er inde til opgør med Fogh og hans forbryderbande

1. maj er et signal til at også den sociale massemobilisering er på vej i Danmark. Tiden er inde til et opgør med Fogh og alt hans væsen, siger Arbejderpartiet Kommunisternes formand Dorte Grenaa

Kommunistisk Politik 9, 2006

Med et nyt forår på vej er der også ved at brede sig en stemning rundt om i landet, at det er på tide med et politisk forår. Ikke mindst har den danske krigsdeltagelse i Irak og Muhammed-krisen, der blev fremprovokeret af den danske reaktion med Anders Fogh i en hovedrolle, været en øjenåbner.

Regeringen Fogh har ikke bare ført Danmark ad den gale vej, i tæt partnerskab med George Bush’s reaktionære og krigsgale USA. Den fremturer også i sin kurs. Dens nyliberale program for at gøre milliardærer rigere og angribe det store flertal på pengepungen og de sociale og tilkæmpede rettigheder ‘ligger fast’, som Bush og hans klon plejer at sige.

– Jeg tror vi er kommet til et punkt, hvor folk har fået nok, siger Dorte Grenaa, formand for Arbejderpartiet Kommunisterne. Folk har fået nok af Fogh, nok af hans ven Bush, der nu skal til at plotte nye krige og ulykker i Camp David. De nyliberale slagord virker ikke længere, fordi folk kan se, hvor fordrejet det hele er.

Hvad er der da sket? Folk har simpelthen været udsat for alt for meget skidt, alt for længe, mener Dorte Grenaa:
– Skandalerne med det rådne kød er bare symptomatisk. Hvad enten de kalder den manglende kontrol for ‘afbureaukratisering’, ‘besparelser’ eller ‘frit valg’, så er der tale om hjælp til monopolerne – som kvitterer med sygt kød.
– Det krakelerer også for Pia Kjærsgaard og Foghs trofaste væbnere i Dansk Folkeparti. Det er fuldstændig utroværdigt, når de dydigt stiller sig op og forlanger hårde indgreb mod kødskandalerne, når de selv har åbnet portene på vid gab for ukontrolleret fup og svindel, begået af de fine mærkevarefirmaer.
– Jeg tror, at tiden er inde til det folkelige opgør med Fogh og hans forbryderbande, siger Dorte Grenaa.

Fra mange sider vil der denne 1. maj lyde opfordringer til at gå på gaderne og protestere mod Fogh og ikke mindst hans planlagte ‘antivelfærdsreform’. Dens slagtning af efterlønnen, forhøjelse af pensionsalderen, nye angreb på de arbejdsløse, på SU’en, på de unge i almindelighed og indvandrere i særdeleshed, kalder på massiv modstand. Hele maj måned vil der være protester. Den 17. maj indkaldes for første gang i årevis til en stordemonstration med deltagelse af de store fagforbund.

– Det er netop et udtryk for at stemningen er ved at vende, at tiden snart er inde til at Fogh går. APK støtter aktivt alle disse protester og vil arbejde for, at de bliver effektive og får konsekvenser og ikke bare tjener til at ‘slippe dampen ud’. Helt ærligt har vi ikke den store fidus hverken til fagtoppens eller Socialdemokratiets vilje eller evne til at kæmpe for folkets interesser. Fogh skal ikke erstattes med en anden Fogh minus 10 pct. ved navn Helle, siger Dorte Grenaa.

Hun advarer fagtoppen og socialdemokraterne mod at skære protesterne til efter deres eget snit:
– Der findes allerede et bredt folkeligt flertal for at trække de danske tropper hjem fra Irak og Bush’s krige. Der er stærk modstand mod terrorlovene og den systematiske racistiske kurs, regeringen og DF har fulgt. Antikrigsbevægelsens demonstrationer har været rigtig store, senest under Bush-besøget sidste år. Selvom S og fagtoppen ikke sluttede op. Den folkelige modstand kan godt klare sig uden dem. Den socialdemokratiske top skal ikke tro, at man kan skære disse centrale spørgsmål væk fra protesterne mod Fogh. De skal heller ikke tro, at folk vil være tilfredse med Foghs anti-velfærdsreform minus 10 pct.
– Den skal tages af bordet. Og der skal en helt anden kurs til, som kan befri det Danmark vi ønsker fra de nyliberale og nykonservative reaktionæres klamme greb, slutter Dorte Grenaa.

Netavisen 30. april 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne