Hilsen til det irakiske folk og den irakiske modstand

Af professor Jose Maria Sison

Den 11. april var treårsdagen for starten på den væbnede irakiske modstand. Professor Jose Maria Sison, formand for den internationale koordinationskomite i ILPS – International League of Peoples Struggle – sendte denne radiohilsen, som er blevet spredt i Irak og hele den arabiske verden.

Jeg er taknemmelig for, at den irakiske modstand i anledning af dens treårsdag har inviteret mig til at tale som stemme for den internationale anti-imperialistiske bevægelse. Jeg føler mig stærkt beæret, fordi den irakiske modstand er velkendt som den legitime repræsentant for det irakiske folk.

På vegne af International League of Peoples Struggle ønsker jeg at udtrykke de varmeste revolutionære hilsner i solidaritet med det heroiske irakiske folk og den brede forenede front af patriotiske kræfter, forenede i den irakiske modstand i kampen for national befrielse og demokrati imod den USA-ledede besættelse og dets lokale marionetter.

Vi hilser jer alle for jeres beslutsomhed og mod i kampen mod de indtrængende fjender og alle deres kriminelle kollaboratører. Vi beundrer jeres indsats for at befri jeres land. Vi tænker med den højeste respekt på modstandens helte og martyrer.
På grund af jeres modstand befinder USA-imperialismen sig i et mareridt i Irak.

USA er blevet drevet af sin imperialistiske grådighed på grund af jeres olieressourcer og andre forekomster og sociale rigdom. De har således invaderet og besat jeres land på basis af skamløse løgne, såsom at Irak har masseødelæggelsesvåben og har forbindelse med de påståede gerningsmænd bag 11. september. De har arrogant benyttet deres hightech-våben i en aggressiv lynkrig for at tilintetgøre jeres liv, jeres udkomme, den private og offentlige ejendom, infrastrukturen og det irakiske folks institutioner.

Men for at USA imperialisterne kan opnå direkte kontrol over olieressourcerne og andre rigdomme, som de eftertragter i Irak, må de landsætte deres militærpersonel og deres marionetter på irakisk jord. Dette er den arena, hvor det irakiske folk og alle modstandsstyrkerne har en udmærket chance for at bekæmpe og slå USA, dets kriminelle partnere og marionetter, inden for en overskuelig tid.
I er uovervindelige og vil sejre i en langvarig folkekrig, der involverer både guerilla-krigsførelse på landet og i byerne på en meget omskiftelig kampplads.

I deres officielle statistikker fortsætter USA med at underdrive deres tab og den mængde skade, der forvoldes mod oliefaciliteter og rørledninger. Men det amerikanske folk føler allerede afsky imod USA’s folkemords-angreb på det irakiske folk, imod de store brud på menneskerettighederne, som er begået af imperialisterne og deres marionetter, og imod det stigende antal amerikanske ofre. (Som underdrevet angives til 2.300 dræbte og over 17.000 sårede). USA er nu i den absurde situation at have brugt enorme midler på sit krigseventyr uden at have nogen sikkerhed for at kunne røve udgifterne tilbage ved at profitere på de irakiske oliereserver.

Men Bush-regimet opgiver ikke sin ønskedrøm om direkte at få ejerskab og kontrol over de irakiske oliereserver og reserverne i resten af Mellemøsten. Det fortsætter med at udvide og befæste sig med militærbaser, som har til formål at sikre strategisk kontrol over Irak og Mellemøsten. Disse militærbaser har til formål at støtte en marionet-regering i Irak og bruges til angreb i stor skala imod hele samfund, som er imod USA og dets marionetter.

USA’s strategi er en del og hersk-strategi over for det irakiske folk. På talrige måder spiller USA shiitter, arabiske sunnier og kurdere ud imod hinanden. De satser også på at sætte sekulære og religiøse kræfter og religiøse samfund op imod hinanden. USA forventer at profitere på den lokale strid imellem shiitter og sunnier. De har derfor udpønset og direkte iværksat ødelæggelsen af Al-Ashariya-helligdommen i Samarra for at antænde borgerkrig mellem shiitter og sunnier.

Vi fordømmer kraftigt de blodige og forbryderiske intriger anstiftet af USA.

USA’s masterplan går ud på at lade olien i nord og syd flyde ud af Irak og lade de arabiske sunnier lide ved at måtte importere deres olieforsyninger via dyre lastvognskonvojer og andre nye kanaler, som er nøje kontrolleret af USA og dets marionetter. USA forsøger at presse og skubbe de arabiske sunnier længere ud i arbejdsløshed, fattigdom og elendighed og søger derved at kue dem med både økonomisk pression og sine hærstyrker.

Men USA kan ikke altid få det, som det vil have det. Det irakiske folk og en bred vifte af patriotiske kræfter er forenede om at modstå de fremmede besættere og deres lokale kollaboratører. Den brede forenede front omfatter organiserede styrker, som tilhører forskellige ideologiske og politiske overbevisninger, religiøse tilhørsforhold, nationale, etniske og sproglige samfund. De er alle motiveret af den patriotiske vilje til at befri deres land fra besættelse og marionetter og at føre revolutionær væbnet befrielseskrig for dette formål.

Folkene i verden nyder gavn af den revolutionære modstand fra det irakiske folk imod verdens største imperialist og terrorist. De opnår mere spillerum og muligheder for at forfølge deres egen revolutionære kamp – alt imens USA kører fast i Irak og modtager dødbringende slag fra det irakiske folk.
Verdens folks anti-imperialistiske kamp yder modsat støtte til det irakiske folk imod den fælles fjende.

Vi opfordrer alle deltagende organisationer i International League of Peoples Struggle til at vise og manifestere deres solidaritet med det irakiske folk og den irakiske modstand. Vi tilskynder til, at der gennemføres informationskampagner og masseaktioner for at mobilisere folket med dette formål. Det er vores internationalistiske pligt at gøre vores bedste for at samle moralsk og politisk støtte til det irakiske folk og den irakiske modstand.

Længe leve det irakiske folk og den irakiske modstand!

Kæmp hele vejen indtil sejren over USA-imperialismen og dens marionetter!

Længe leve den revolutionære internationalismes ånd!

 

(Oversat fra engelsk ved Netavisen)

Netavisen 11. april 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater