EU undergraver fødevarekontrol

– Det er tid til dansk enegang, når EU konsekvent forringer fødevaresikkerhed og folkesundhed, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU

Nye EU-regler giver den danske fødevarekontrol problemer med at kontrollere om importeret kød er for gammelt, salmonella-inficeret eller indført lovstridigt. Ifølge reglerne skal kødet ikke længere ledsages af et dokument, der viser, hvor det skal hen, om det kommer fra en godkendt eksportvirksomhed, og hvornår kødet er frosset ned.

”Det er tankevækkende, at hensynet til fødevarernes fri bevægelighed synes vigtigere end fødevaresikkerheden,” har Eva Rosenørn, tilsynsførende ved Fødevareregion Syd, udtalt til medierne.

– Eva Rosenørn har fat i det rigtige. Hensyn til folkesundhed og fødevaresikkerhed harmonerer dårligt med EUs snævertsynede fokusering på varernes fri bevægelighed. Det er kun en uge siden, at den stående komite for økologi i EU-kommissionen tillod kræftfremkaldende nitrit og nitrat i økologisk kød.

Et af argumenterne for disse giftige tilsætningsstoffer er at hæmme bakterievækst. Men når det gælder transport af kød, så vil EU gerne slække på kontrollen med bakterierne, konstaterer Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– De danske politikere og myndigheder bør holde op med blot at løbe panden mod en mur i forgæves forsøg på at ændre EUs politik. Danmark bør gå enegang og fastholde fornuftig dansk lovgivning med krav om blandt andet den relevante dokumentation ved kødimport og med forbud mod nitrit og nitrat i økologisk kød, lyder opfordringen til regeringen og Folketinget.

Folkebevægelsen Mod EU

Netavisen 7. april 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne