Havnedirektivet faldet

Folkebevægelsen mod EU: Tillykke til havnearbejderne med sejren over EU


Belgiske havnearbejdere ved EU-parlamentet 16. januar

EU-parlamentet har i dag vedtaget at afvise EU-kommissionens forslag til direktiv om markedsadgang for havnetjenester. 532 stemte af parlamentsmedlemmerne for afvisning, 120 stemte imod og 25 undlod at stemme.

– Signalet er krystalklart. Kommissionens dybt forkastelige forslag er blevet pure afvist. Havnearbejderne har vundet deres månedlange kamp. Stort tillykke med sejren, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– EU-parlamentet afviste allerede forslaget den 20. november 2003. Men mindre end et år efter fremsatte K ommissionen forslaget på ny – kun med få forværrende ændringer. Direktivet ville have banet vejen for, at underbetalte og ukvalificerede skibsbesætninger fra andre dele af verden kunne tage arbejdet med at laste og losse skibene fra havnearbejderne i Europa. Havnearbejderne har med rette spurgt, hvordan det skulle fremme beskæftigelsen. Desværre må vi sige, som vi sagde i 2003: Kommissionen accepterer sjældent et nederlag, så havnearbejderne bør fortsat være på vagt.

Se også
Billedreportage fra havnearbejdernes protest ved EU-parlamentet i Strassbourg
Indymedia Belgien

Netavisen 18. januar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne