Stop EUs havnedirektiv!

De europæiske havnearbejdere har gennem år aktioneret mod unionens truende ‘direktiv’ om liberalisering af havnene. Men EU-kommissionen opgiver aldrig! Et nyt forslag er under behandling af EU-parlamentet – og havnearbejderne aktionerer igen.

Havnearbejderstatue
Dublin

– Kommissionens forslag skal helt og endegyldigt afvises, så de europæiske havne igen kan udvikle sig på forsvarlig vis, udtaler Karina Rohr Sørensen, talsperson for Folkebevægelsen mod EU i forbindelse med havnearbejdernes aktioner mod det upopulære direktiv.

EU-parlamentets behandling af kommissionens forslag til direktiv om ”Markedsadgang for havnetjeneste” har trukket ud og er endnu ikke nået til den endelige afstemning i salen. Mandag den 21. november skal parlamentets transportudvalg behandle sagen. Samme dag ventes arbejdet stoppet i havnene adskillige steder i Europa. Havnearbejderne vil af med havnedirektivet – helt og endegyldigt.

– Folkebevægelsen mod EU støtter havnearbejdernes krav af mange grunde. For det første vil forslaget undergrave de aftaler og ordnede forhold, som arbejdsmarkedets parter i havnene er enedes om. Det skal EU holde fingrene fra. For det andet er forslaget i sig selv en hån mod al demokratisk tankegang, da det blev genrejst af kommissionen mindre end et år efter at EU-parlamentet havde stemt det ned, siger Karina Rohr Sørensen, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Hun tilføjer:
– Havnedirektivet er udtryk for EUs tankegang på arbejdsmarkedet. EU ønsker på alle områder, at indflydelsen på forholdene skal flyttes længere væk fra arbejdspladserne og koncentreres i Bruxelles. Det svækker den demokratiske indflydelse og sætter arbejdspladser, overenskomster og arbejdsforhold over styr. Det gavner hverken beskæftigelse eller vækst. Derfor må fagbevægelsen og arbejdsmarkedets parter afvise EUs planer – i denne omgang kommissionens uacceptable havnedirektiv.

Se også
Havnearbejdere i aktion – igen
Netavisen 20.11.2005

Baggrund
De europæiske havnearbejdere vil fortsætte kampen mod EU
Folk i Bevægelse 3, 2003

Netavisen 20. november 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater