Folkebevægelsen mod EU: Hollænderne har ladet EU-grundloven gå planken ud 

– Den storstilede plan for en fremtidig centralistisk og udemokratisk EU-stat er endeligt forlist efter den anden store bølge af folkelig modstand, udtaler Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU

Et overvældende flertal af vælgerne i Holland har netop afvist EU-grundloven ved en folkeafstemning. Exit-pollen kl. 21.00 viste, at 63 procent har stemt nej.

– Statslederne og bureaukraterne i EU havde forventet, at afstemningerne i Frankrig og Holland skulle bane vejen for et Ja ved de kommende afstemninger i kritiske lande som Danmark og Storbritannien. De er nu rystet af en massiv bølge som skyller gennem Europa: Befolkningernes krav om demokratisk funderede samarbejdsformer, det vil sige nogenlunde det modsatte af, hvad EU tilbyder med sin forfatning. Demokratiet har slået til – og det betyder, at EU-grundloven må skrottes – hvis ellers eurokraterne vil bevare den sidste rest af demokratisk fernis, udtaler Ole Krarup, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Vi oplever i disse dage den endelige afsløring af EU-systemets e nevældige karakter. Det er folkestyrets sandhedstime!

Befolkningerne i to lande har nu stemt markant nej til EU-grundloven – med 55 procent i Frankrig og 61,5 procent i Holland.

– Alle forsøg på at bortforklare den markante modstand er mere end langt ude i hampen. Det er EU-grundloven – de Europese Grondwet – der er stemt ned. Den er stendød, så der er intet at stemme om. Det bør den danske regering og alle partier i Folketinget acceptere. Vi har nu fået en kærkommen lejlighed til at starte en bred og åben folkelig debat om, hvad vi vil med Danmark, Europa og Verden, udtaler Karina Rohr Sørensen, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Hvis ikke EU’s regeringsledere på topmødet den 16.-17. juni erkender nederlaget og stopper ratificeringsprocessen, så er det en kriminel tilsidesættelse af de demokratiske afgørelser i to af EU’s kernelande. Så bliver EU’s demokratiske underskud bundløst.

Netavisen 2. juni 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater