Vive le Non ! Det unge Nej sejrede  

Af Folkebevægelsens Ungdom mod EU

I Frankrig var der nej-flertal blandt de unge og i centrum-venstre og i store landområder. Det var nok til at sikre et nej, som er imponerende, når man tænker på hvad det var oppe imod.

”Vores opgave bliver at fuldende det som franskmændene har begyndt” Udtaler Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsens Ungdom mod EU, og fortsætter, ”Vi håber, at den varme nej-vind fra Frankrig vil blæse ind over Danmark og vinde over resignationen og ja-sidens massive økonomiske overvægt, som bliver mere og mere ekstrem i takt med at 90 % af oplysningspengene går til ja-projekter. Franskmændene var udsat for noget lignende, men stod imod og det fejrer vi nu.”

Danske medier har ment og lagt meget vægt på at folk mere har stemt om det nuværende EU end om forfatningen. Helt ærligt, hvis man er imod den retning som EU har, så er det oplagt, at man skal stemme nej til at fortsætte videre ad den vej de næste 50 år. Som rigtige EU-modstandere glæder det os meget.

Folkebevægelsens Ungdom mod EU vil føre kampagne for at være med til at sikre, at det franske nej ikke snydes væk, men føres ud i livet ved at tage forfatningen af bordet, hellere i dag end i morgen.

Hvis liget af den stendøde forfatning alligevel skal slæbes til folkeafstemning i Danmark, vil vi tage det som en stor udfordring at få det størst mulige nej. For et par år siden stemte 76 % af schweizerne nej til EU, og det ville da sjovt at gøre det endnu bedre, selv om ethvert nej er stort og flot og godt.

”Fra det unge Danmark, siger vi et kæmpe stort tak til det unge Frankrig, det almindelige Frankrig, til indvandrerforstæderne og de små bjerglandsbyer” sige Rina Ronja Kari på vegne af Folkebevægelsens Ungdom mod EU, hun fortsætter ”Det franske nej er kæmpe opmuntring for vores arbejde for at få et Europa, der er mere fair overfor Afrika og resten af Verden og for at genindføre demokrati og selvstyre Vores Europa skal ikke styres af jakkesæt i Bruxelles, men af alle mennesker ude i deres lande og lokalområder.
Tak og tillykke.”

Netavisen 30. maj 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater