Lige løn for lige arbejde! 

Pressemeddelelse
Danmarkj Kommunistiske Ungdomsforbund DKU

Søndag aften udførte DKU en aktion mod den blokaderamte Tom Bringsværds hus i Byskov. Personer fra DKU trængte ind på hans ejendom og skrev med blå spraymaling på huset – Lige løn for lige arbejde – refererende til den underbetalte polske arbejdskraft Tom Bringsværd benytter sig af.

DKUs talsmand Peter Hansen udtaler:
”Trods blokade fra LO fortsætter Tom Bringsværd med at bruge underbetalt polsk arbejdskraft til at renovere sin sommerresidens på klodsskovvej 95 i Byskov. Vi kan ikke tillade at han udnytter polakkerne på en sådan måde og på samme tid fungerer som international løntrykker ved at tilbyde billig arbejdskraft i Danmark.”

Søndag eftermiddag før DKUs aktion var polakkerne i fuld gang med at arbejde og da Tom Bringsværd jo hæver sig selv over den danske overenskomst, er der ingen overtidstillæg til polakkerne.

Peter Hansen fortsætter:
”Ikke nok med at han underbetaler pr. time, de arbejder også længere tid og flere dage – Det ser sort ud for de danske arbejdere hvis det bliver dagligdag at man må importere arbejdskraft fra udlandet som ikke er organiseret i Danmark og ikke arbejder efter vores overenskomster!”

Polakkernes andre vilkår er heller ikke noget at skrive hjem om. Et skur som de sover i og et eksternt ‘toilet’ er hvad Tom Bringsværd har stillet til rådighed. Vilkår der igen underminerer den danske overenskomst!

Peter Hansen afslutter:
”Der er ingen tvivl om at Tom Bringsværd ved hvad han gør! DKU vil ikke se stiltiende til mens ham bare fortsætter sin beskidte forretning. Nu har vi advaret ham, så må han fortsætte – hvis han har lyst!”

Se også
DKU hilser Nej-et velkommen

Netavisen 30. maj 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater