Lønfest for direktører   

Mens lønnen for arbejdere stiger med omkring 3 pct. om året, der med inflation og forøgede brugerbetaling med mere betyder, at det står skidt til med reallønsforbedringer, så har direktører grund til at feste.
Ifølge Jyllands Posten steg lønnen for direktørerne i Danmarks 17 største virksomheder i gennemsnit med godt 22 procent fra 2003 til 2004. Til yderligere sammenligning kan det nævnes, at mange virksomheder har haft rekordoverskud sidste år.

Fagforbundet HK, som netop har indgået overenskomster på det offentlige område, erklærer, at man næste gang vil forfølge direktørernes ”vej til målet”:
– Det er ikke vores opgave at blande os i lønudviklingen for direktørerne. Men den almindelige lønudvikling ligger jo på mellem tre og fire procent. Derfor går vi ud fra at lønfastsættelsen for direktører også vil blive afspejlet i den lønudvikling, som resten af medarbejderne følger. Vi er jo alle fælles om at skabe de gode resultater ude på virksomhederne , siger Bjarne Nielsen, næstformand for HK/Privat.

Bjarne Nielsen har tilsyneladende glemt at fortælle sin kollega i HK/Kommunal, Kim Simonsen, om sit nye syn på overenskomstforhandlinger:
– Det er en knaldgod overenskomst, vi har lavet denne gang, udtaler Kim Simonsen på vegne af 70.000 HK’ere i kommunerne.

Blandt de vigtige resultater i den nye overenskomst er, at alle ansatte stiger et løntrin, hvoraf en del af lønstigningen kommer fra Ny Løn. Dermed er det sikkert, at ingen ansatte i kommuner og amter kommer til at gå ned i løn, når 270 kommuner bliver til 100, konstaterer HK/Kommunal. Et løntrin svarer til et par kroner mere i timen.

HK’erne var heller ikke klar over den nye strategi, da de blev opfordret til at stemme JA, hvilket en tredjedel gjorde. Med en stemmeprocent på 37 var det nok til et klart JA.

12. april 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater