Post Danmark indskrænkes

På trods af et rekordoverskud i Post Danmarks regnskab for 2004 har ledelsen netop erklæret, at forøgelsen af profitten for i år skal ske ved mandskabsudslusning via centralisering.

Administrerende direktør Helge ”livrem” Israelsen vil ikke sætte tal på, hvor mange arbejdspladser der bliver nedlagt, men det er i hvert fald et trecifret antal. ”Kælenavnet” har direktøren blandt flere ansatte opnået, fordi bortrationalisering af personalet er et tilbagevendende fænomen. Sidste år gik det ud over pakkeområdet, hvor syv centre blev reduceret til to, mens det i år skal ramme brevcentrene, som vil blive reduceret fra otte til fire.

Livremmen er siden 1999 blevet spændt ind fra 25.714 ansatte til 21.838 i 2004.

Helge ”livrem” er i forvejen ikke populær, hvilket er selvforskyldt. Sidste år udtalte han nemlig på et møde med repræsentanter for landets postbude, at de jo kun skulle være glade for deres job, da det jo gav dem masser af motion – og så fik de oven i købet penge for det. Det gav en masse ballade, hvorfor de faglige repræsentanter krævede udtalelsen trukket tilbage og undskyldning for samme.

Den annoncerede personalereduktion er stik modsat blevet accepteret med nærmest kyshånd. Forretningsfører i 3f og bestyrelsesmedlem i Post Danmark Jens Bendtsen citeres således i Jyllands-Posten for følgende:

– Udviklingen er jo beklagelig, men jeg er enig i, at der er behov for at omlægge produktionen. Situationen over for de berørte medarbejdere har været håndteret sobert og ordentligt.

Der skal ikke her gisnes om, hvorvidt Jens Bendtsen har problemer med, hvilken kasket han havde på, da han udtalte dette, men direktøren har grund til at være tilfreds med sin tillidsmand.

Netavisen 17. marts 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater