Folkebevægelsen i aktion fra første kampagnedag

”Folkeafstemning – kom an!” lyder overskriften på løbeseddel, som Ditte Staun og aktivister fra Folkebevægelsen mod EU deler ud kl. 16.30-17.30 på Amager Torv

Folkebevægelsen mod EU tager det med sindsro, at statsminister Anders Fogh Rasmussen efter alt at dømme i disse timer får de øvrige ja-partiers opbakning til en dato for folkeafstemningen, der tegner til at finde sted i september.
– Vi så gerne, at vælgerne får mere tid til debat, og at afstemningen falder samtidigt med den britiske. Men vi er klar til at tage kampen nu, siger Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, der går i aktion fra første kampagnedag. Sammen med aktivister fra Folkebevægelsen går hun på gaden med løbesedler og EU-grundloven i dag kl. 16.30-17.30 på Amager Torv i København.

– En så tidlig afstemning kræver, at tiltrædelsesloven hastes igennem folketinget – i skyggen af de ca. 150 lovforslag, der udgør grundlaget for den omfattende kommunalreform, som vil udfylde forårets politiske debat-rum. Den ”grundige demokratiske debat” om EU-grundloven kan så foregå i sommerferiens agurketid, udtaler professor dr.jur. Ole Krarup, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– En tidlig afstemning vil give ja-partierne alle fordele. Ikke nok med at ja-partierne har stjålet halvdelen af nej-bevægelsernes kampagne-penge (som de gjorde i december); nu vil de også stjæle tiden til grundig debat om, hvad EU-grundloven vil komme til at betyde for danskerne.

Tyveriet af EU-kritikernes tid og penge afslører en betydelig desperation hos ja-siden. En senere afstemning anses for ”risikabel”. Men deres manøvrer vil ikke hjælpe dem!
– I Folkebevægelsen mod EU er vi overbevist om, at danskerne ikke behøver lang tid til at gennemskue den politiske virkelighed bag den ordrige “Forfatning for Europa”. Bag EU’s og de danske medløberes verbale vinduespynt vil danskerne let kunne konstatere, at den kommende EU-grundlov slet og ret er et afgørende skridt på vejen til en politioprustet og militariseret EU-supermagt, der vil beherske det danske samfund på alle områder og helt ned til den mindste detalje; at Danmark vil blive et lille amt i en EU-stat, hvis stormagt-ambitioner på afgørende punkter undergraver de nordiske værdier, siger Ole Krarup og tilføjer:

– I modsætning til ja-partierne stoler Folkebevægelsen på danskernes demokratiske dømmekraft!
Vi er parate – Bare kom an!

Netavisen 28. februar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater