Udemokratisk spansk folkeafstemning om unionsforfatningen

– Den spanske regering viser mangel på demokratisk anstændighed, siger Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU

Som det første EU-land stemmer Spanien om EU-grundloven nu på søndag den 20. februar. Den spanske valgkommission har efter klager fra bl.a. en spansk demokratiorganisation indskærpet over for regeringen, at den offentlige oplysningskampagne skal være objektiv.

Spanske arbejdere i generalstrejke mod EU-reformer
Baskerlandet juni 2002

– Den spanske folkeafstemningskampagne viser, at landets regering lader hånt om elementære demokratiske spilleregler, udtaler Ole Krarup, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– De offentlige medier giver ikke muligheder for reel dialog, den offentlige støtte favoriserer ja-siden, der er ingen støtte til græsrodsorganisationernes kampagner, og regeringens oplysninger til befolkningen rummer særdeles mangelfuld information om EU-grundlovens indhold. Der er reelt tale om en dårligt kamufleret ja-kampagne.

– Det er positivt, at den spanske valgkommission har indskærpet over for den spanske regeringen, at den offentlige oplysningskampagn skal være objektiv. Men der er tale om en symbolsk gestus uden reel effekt. Selv efter valgkommissionens indskærpelse fortsætter den skæve kampagne.
Der er ikke nogen reel dialog om EU-grundloven i Spanien. Demokratiet bliver den største taber den 20. februar, og det er svært at forestille sig, at nogen dansk EU-tilhænger kan være stolt af den præstation, siger Ole Krarup.

Netavisen 16. februar 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater