The Killer Argument

FV2005
Valgkommentar

I begyndelsen af januar annoncerede Danmarks Radio at de til dækning af det kommende folketingsvalg havde indgået en aftale med analysebureauet Eponion (Epo) og vraget Gallup. Begrundelsen var, at firmaet havde foreslået et spændende koncept.

Efter første dages valgkamp er koncepter for alvor blevet dominerende, det handler om at give øjeblikkelige karakterer for optræden på TV. I pausestudiet sidder marketingsfolk, retorikeksperter, kropssprogslæsere og Christiansborg-reportere klar til på stedet at give en vurdering af formkurve, troværdighedsudstråling og bevægelsesmønstre, men sandhedsvidnet er Epo’s lynspørge-teknik.
Allerede inden en eneste politiker har åbnet munden (det handler om brøkdele af et sekund) har man Epo i røret!

“Valgkamps-demokrati” anno 2005 er absolut nonsens, en dum sportsgren, hvor ingenting står på spil.

Kontrasten til virkeligheden har aldrig været større. Danmark er en krigsførende nation, en besættelsesmagt, men i den thailandske restaurant Titanic ville heller ingen tale om “dårlige nyheder”, og ingen vil ødelægge den “gode stemning”. Det går ufatteligt.

Den parlamentariske sygdom medfører parlamentarisk logik: det handler ikke om forandring, men om at blive valgt. Og der synes at herske enighed om moralen: tal “folk” efter munden. En religion baseret på den treenige guddom: presse, partier og pissoirfolkestemning.

Resultatet af den danske valgkamp 2005 er et fait accompli: Besættelsesmagt, medlemskab af den Europæiske Union, nedlæggelse af de små lokaldemokratier, fattigdom og had mod fremmede.

Netavisen 25. januar 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne