Fogh! Du har blod på hænderne!

Af Dorte Grenaa
Formand
Arbejderpartiet Kommunisterne

Et dansk folketingsvalg anno 2005 ligner en lokal udgave af et amerikansk præsidentvalg – med Fogh i Bush’s og Lykketoft i John Kerrys rolle.

Den globalt forhadte amerikanske præsident fremstiller sit tvivlsomme genvalg som en godkendelse af hans ‘krig mod terror’ og den kriminelle aggressionskrig mod Irak, der har kostet langt over 100.000 civile irakere livet og smadret landet. Han vil bruge sin anden præsidentperiode til at udløse nye krige for at sikre amerikansk verdensherredømme. Lige nu forbereder han bombning af Iran. Fire år mere med Bush er en garanti for at verden bliver et værre sted at være!

Et flertal i den danske befolkning var imod Irak-krigen. De største demonstrationer i mands minde søgte at forhindre krigen og dansk krigsdeltagelse. Fogh og Co. var ligeglade. De sætter alliancen med Bush og A.P. Møllers krig- og olieinteresser højere.

Fogh og Co. løj uhæmmet, da Danmark skulle i krig:
Han påstod at Irak besad masseødelæggelsesvåben og udgjorde en trussel mod verdensfreden.
Selv USA har måttet opgive sin våbenjagt og indrømme, at angrebskrigen blev ført på et falsk grundlag. FN’s generalsekretær har erklæret krigen for i strid med international lov og FN’s charter.
Det er en kendsgerning, at Irak havde destrueret sine masseødelæggelsesvåben som det var blevet pålagt af FN.

Foghs krigsforbryderregering er ligeglad. Den mener, at man ustraffet kan føre krig sammen med Bush og USA. Dansk Folkepartis sorte præster tøver ikke med at kalde det religionskrig, krig mod islam.
Fogh har gjort Danmark medskyldig i mere end 100.000 civile irakeres død.
Han hører hjemme foran en krigsforbryderdomstol – og ikke på en regeringstaburet.

Alle danskere må gøre sig dette klart:
En stemme på Fogh og hans regering er en stemme til støtte for kriminel aggressionskrig, krigsforbrydelse, massakrer og tortur.
Der findes ikke noget vigtigere spørgsmål ved dette valg.

De to danske statsministerkandidater har indgået en aftale om, at den ulovlige krig mod Irak og krigen mod terror ikke skal blive et tema i denne valgkamp. Den anden side af aftalen er, at der ikke vil blive gennemført større ‘velfærdsreformer’ – d.v.s. nedskæringer i det store flertals tilkæmpede rettigheder – uden at socialdemokratiet er med.

Danskerne skal ikke tage stilling til krigen og fortsat dansk krigsdeltagelse ved valget. For Socialdemokraterne og De Radikale, der stemte mod dansk krigsdeltagelse, stemmer nu for forlængelse af den forbryderiske besættelse af Irak.
Socialdemokratiet og De Radikale har ikke engang ville komme med et konkret løfte eller en tidsplan for tilbagetrækning af de danske besættelsestropper.
Som Kerry i USA udgør Lykketoft i Danmark ikke et reelt alternativ til krigspolitikken.

Uanset hvilken regering, valget resulterer i, vil det være krigsmodstanden uden for folketinget, som må gennemtvinge et stop for den ulovlige krig og besættelse og får de danske tropper hjem!

Netavisen 18. januar 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne