Tyskland vil have særstatus i EU

EU har aftalt næste års budget på i alt 790 milliarder kroner (lidt over én procent af EU-landenes samlede bruttonationalindkomst). Det er en stigning på, 6,5 pct.

Den tyske finansminister Hans Eichel har i den forbindelse udtrykt ønske om, at Tyskland skal have særlige økonomiske spilleregler med ordene:
”Vi ønsker, at udgifterne til Den Europæiske Union bliver vurderet på ny, og at Tyskland ved fastsættelsen af budgetunderskuddet ikke bliver straffet for at betale et bidrag til EU”.

Ditte Staun, talsmand for Folkebevægelsen mod EU

– Tysklands særønske viser, at vi ikke er lige i EU. Det er symptomatisk for unionen, når de store lande med mest magt kræver økonomisk forskelsbehandling, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU

– Tysklands størrelse giver landet stor magt i EU og mange fordele. Når Eichel så er utilfreds med, at landet skal betale et større antal euro til den fælles kasse, virker det hyklerisk. De store lande ønsker mere magt for færre penge, siger Ditte Staun.

– EU-budgettet kræver omkring 17 milliarder kroner af Danmark. En del penge kommer tilbage i form af støtte, men de bliver øremærket i Bruxelles til specifikke formål. Vi mister med andre ord selv kontrollen over, hvordan de penge bruges – og bruges bedst. Dertil kommer, at en stor del af vores kontingent aldrig kommer igen, sådan som det har fungeret i mange år, slutter Ditte Staun og tilføjer:
– De 17 milliarder kroner kunne vi bruge meget bedre udenfor EU!

Netavisen 30. november 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne