Fogh: Fjende af fred, frihed, fremskridt og frisind

Netkommentar
22. november 2004

Fogh og hans spindoktorer har haft travlt med at køre valgskytset i stilling til Venstre-landsmødet i weekenden, som skulle fremmane et billede af et sejrrigt parti, der sætter valgkampen i gang.

Fred, frihed, fremskridt og frisind – i Herning

Den borgerlige presse har sekunderet med iver: Hans tale til landsmødet var en visionær åbenbaring om fremtidens Danmark, og Fogh er på vej ‘ind mod midten’ som hele landets statsminister.

 

Fred, frihed, fremskridt og frisind i Falluja

Fogh-regeringen er den mest højreorienterede, asociale og krigsgale regering, Danmark har haft siden 2. verdenskrig. Baseret på Dansk Folkeparti har den ført sort blokpolitik for alle reaktionens mærkesager.

Ved sidste valg prøvede Fogh også at føre sig frem som ‘manden i midten’- lige indtil taburetterne var sikret. Så gik Fogh i krig – mod Irak og mod indvandrere, ungdom, folk på overførsel, arbejderne. Det sorte var ikke blevet lyserødt eller englehvidt.

Det var det heller ikke på Venstres landsmøde. Med henblik på massakren i Fallujah og de amerikanske overgreb på menneskerettigheder i Irak – såsom forvandlingen af en by til en ruinhob oven på dynger af lig, nedskydning af sårede irakere, Abu Ghraib-tortur o.s.v. erklærede han:
” Vi er forpligtet til at overholde menneskerettighederne, og sådan skal det være. Men vore modstandere, de overholder ikke menneskerettighederne og krigens love.”
Kynismen kender ingen grænser.

De danske soldater i Irak, som er udkommanderet til lakajtjeneste for USA og A.P. Møller i et land, som ikke har bedt om dem, er ifølge Fogh ‘på vagt for fred og frihed’.
Krig er fred – og Fogh er fredens mand.

Fogh påstår også, han er frihedens, frisindets og fremskridtets mand:
“Til islamiske fundamentalister og tyranner og terrorister af alle slags må vi sige klart og tydeligt: Vi hylder friheden. Vi hylder frisindet. Vi hylder fremskridtet.”

Foghs “frihed” er USA’s og de gamle europæiske kolonimagters ‘ret’ til at bekrige, slavebinde, udplyndre og diktere andre lande og folk. Det er krigsforbryderens frihedsbegreb.
Foghs “frisind” er klapjagt på modstandere af krig og imperialisme, som han konsekvent beskylder for at ‘spille terroristernes spil’. Det er i særdeleshed en racistisk hetz mod arabere og muslimer, hvor han optræder som kvindernes ridderlige beskytter. Fogh går ind for ‘kvinders lige ret med manden’. Hvordan kan det så være, at uligelønnen i Danmark bliver mere og mere udtalt – og at kvindernes stilling på de fleste områder hastigt forringes i disse år?

Og Foghs “fremskridt” er som det altid har været: Baglæns i historien, markedskræfternes frie hærgen, Bush’s vidunderlige verden.

Fogh hører ikke hjemme i statsministeriet, men på anklagebænken ved et krigsforbrydertribunal – blandt andre løgnere, demagoger og fjender af fred, frihed, fremskridt og frisind.

Netavisen 22. november 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater