Odense: Antiracistisk protest ved DFs landsmødeHvorfor råber man ‘Danmark for danskerne’ – men støtter og deltager i en besættelse af Irak?

Omar Dhahir´s tale ved antiracistisk demonstration i Odense lørdag den 18. september 2004.

Dansk Folkepartis landsmøde 2004 i Odense blev mødt af en antiracistisk demonstration lørdag den 18. september.

Her tog dansk politi for første gang den ny lov om præventive anholdelser i anvendelse mod aktivister – dvs. anholdelser uden grundlag i lovovertrædelse, men alene baseret på formodning (det kan ramme hvem som helst!).

Klik på billedet og forstør

Disse anholdelser er et soleklart udtyryk for, at denne lov skal bruges til at knægte ytringsfriheden og undertrykke politisk protest.

Blandt talerne ved demonstrationen var forfatteren Omar Dhahir, der bl.a. har skrevet ‘Hjemme igen. En indvandersaga’, og som også er medlem af bestyrelsen af Komiteen for et Frit Irak.
Her gengives hans tale i sin helhed:

Kære døtre, sønner og brødre,

Når jeg har valgt at holde tale i dag, så er det fordi jeg, som har boet i Danmark i nu 20 år, har uafklarede spørgsmål, som søger at få svar på. Jeg har nogle bekymringer, som jeg vil melde ud til jer.

Klik på billedet og forstør

Jeg er for det første en mand med over 40 års erfaringer med politik, jeg er flygtet for mit liv til et formentlig demokratisk land, hvor borgerne har rettigheder; ligesom de har forpligtelser. Jeg er i de seneste år blevet opmærksom på, at verden hænger sammen på en hel anden måde end jeg tidligere havde forestillet mig. Tidligere troede jeg, at verden var delt op i tre skarpt forskellige regioner: det demokratiske Vesten, de socialistiske lande og den tredje verden. Uretfærdighed, undertrykkelse, diktatur, manglende frihed var det onde, der udelukkende var forbundet med den tredje verden.

I dag er der kun Vesten og resten af verden tilbage. Så kommer mine spørgsmål:

Hvorfor er der flere krige og blodbad i verden, i stedet for fred og dialog?

Hvorfor bliver andre lande besat og plyndret AF VESTEN? Hvorfor bomber F-16 fly boligkvarterer i Baghdad og andre irakiske byer? Hvorfor aflyser Vestens soldater bødlerne i Abu Ghraib fængslet?

Hvorfor bliver de demokratiske rettigheder indskrænket i selve Vesteuropa, og al modstand til imperialismen og besættelse stemplet som terrorisme?

Og her i Danmark:

Mit første spørgsmål:

Når jeg hører paroler såsom: Danmark for danskerne. Så siger jeg: Fint. Men hvis man har den tankegang, at ens land kun er for én selv, og det er en fornuftig og logisk tankegang, så hvorfor ikke erkende andre folks ret til at sige fx IRAK for irakerne? Hvorfor råber man Danmark for danskerne men støtter og deltager i en besættelse af Irak, så Irak bliver for amerikanerne, briterne, israelerne, danskerne, polakkerne, men SLET IKKE for irakerne?

Der er en modsætning her. Vil det sige at parolen betyder at vores er for os men de andres også er for os?

Mit næste spørgsmål

Visse mennesker er sure over, at der er et par tusinde flygtninge, der modtager usle penge fra socialkontorerne i Danmark. De penge hedder den ene gang Introduktionsydelser og en anden gang Starthjælp. Disse penge svarer til ca. 70 % af det beløb en almindelig etnisk dansker modtager i bistandshjælp.

Jeg ønsker personligt, at ethvert menneske skal klare sig ved at arbejde. Jeg vil ikke spørge om, hvorfor folk ikke får arbejde. Jeg spørger om noget helt andet. Hvis man bliver træt af et par tusinde flygtninge og man mener at disse flygtninge TAGER VORES PENGE, og at vi skal smide dem ud. Hvorfor erkender man så ikke fx irakernes ret til at smide de multinationale koncerner ud der nu suger irakernes olie og blod i et åbent bevæbnet røveri? Hvorfor deltager man i øvrigt i dette røveri?

Lad irakerne bestemme selv over deres olie, og jeg lover alle, der er trætte af flygtninge, at der ikke vil gå mere end to dage før Danmark bliver helt tomt for irakiske flygtninge. Eller jeg har et andet forslag: Lad A.P. Møller give 5 % af hans andel i røveriet af Iraks olie til kommunerne i Danmark. Det vil være nok til at forsørge 100.000 flygtninge og skaffe dem arbejdspladser og uddannelse de næste 10 år.

Mit tredje og sidste spørgsmål

Hvad får man ud af had, ikke kun i Danmark, men i hele verden?

Der er så meget ubegrundet had i dag, at jeg – en mand med 40 års erfaringer i det politiske liv – er bekymret. Når jeg hører parolen: Danmark for danskerne, giver det i mine ører en genlyd fra dengang jeg hørte Saddam Hussain råbte IRAK FOR IRAKERNE. Jeg var vidne til, at Irak efterfølgende faldt i hænderne på et enkelt parti og alle andre blev betragtet som forrædere. Irak tilhørte nu én mand og hans familie MENS 3-4 MILLIONER irakere blev flygtninge, en million døde på fronterne i forskellige krige, og 2 millioner døde som følge af sanktioner, og det hele endte med, at IRAK I DAG SLET IKKE ER FOR IRAKERNE. Det er for de store multinationale koncerner, herunder A.P.Møller.

Jeg er ikke en religiøs mand, men jeg vil råbe højt: Gud bevare Danmark, fordi jeg nu bliver vidne til, at nogen i Danmark gør det samme som Saddam gjorde i Irak. Danmark for danskerne er begyndt at udvikle sig til Danmark for et enkelt parti, og Danmark bliver sendt ud i ulovlig krig og besættelse.

Hvad der kan komme næst får mig til at ryste af bekymring:

Jeg har ikke lyst til at forestille mig, at I mine døtre, sønner og brødre, en af dagene, som følge af had og tomme paroler skal ende som flygtninge i andre lande, hvor folk råber de samme paroler imod jer som Dansk Folkeparti råber mod flygtninge i Danmark.

Netavisen 20. september 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater