EU er til fare for trafikken!

EU-kommissionens ensretning af færdselslovene vil betyde flere ulykker og mindre selvbestemmelse og nærdemokrati, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU og opfordrer danske myndigheder til at sige klart fra

EU-kommissionen er i fuld gang med at lave ens regler for kørekort for alle EU-landene. Det betyder bl.a. at 16-18 årige fremover fremover må køre 45 kilometer i timen på knallerter mod kun 30 kilometer i timen, som den danske lovgivning siger i dag.

Formanden for Færdselskommissionen, Karsten Nonboe, er ikke afvisende – selvom direktøren i Rådet for Større Færdselssikkerhed, Rene La Cour Sell, betegner det som meget uheldigt, da de helt unge har voldsomt mange færdselsuheld.

– De danske myndigheder må tage sig sammen og leve op til ansvaret for befolkningens færdselssikkerhed. EU-kommissionen er tydeligvist i gang med en ensretning af færdselslovgivningen som både betyder flere ulykker og tilskadekomne og som fjerner endnu mere selvbestemmelse og nærdemokrati, udtaler Ditte Staun, som en talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Det her er anden gang indenfor en måned, at EU med al tydelighed demonstrerer en inkompetent og vanvittig politik til fare for trafikken. Sidste gang ville de tillade scootere uden tag og med tophastighed på 65 kilometer i timen på motorvejene. Og vi kan altså ikke tilgive dem med beskeden: Pas på, EU er ny i trafikken. EU er jo regulært til fare for trafikken!

Netavisen 3. september 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne