Pasta med ketchup eller røde bøffer?

Af stud.mag. Karina Heuer Bach. og stud.jur. Stine Østergren,
det Forenede Studenterråd ved Københavns Universitet

Vi har til vores store forundring læst, at vi som studerende lever et liv på første klasse – med røde bøffer og vin til hverdag. En beskrivelse, vi ikke genkender, hverken fra os selv eller vores medstuderende.

Vi er taknemmelige for, at staten giver os en uddannelse – det skal der ikke herske tvivl om. Men vi forstår ikke, at vi af den grund forventes at leve under fattigdomsgrænsen. Vi kræver ikke røde bøffer hver dag, men ville dog gerne have råd til en lidt mere afvekslende kost end pasta med ketchup. Vi forstår ikke kritikken af, at studerendes levestandard er steget i takt med resten af befolkningens.

København blev for nylig udråbt til den femtedyreste by i verden. Huslejepriserne er den samme for studerende som for alle andre, medmindre man hører til den lille eksklusive gruppe, der bor på kollegieværelse. Det samme gør sig gældende for elektricitet, telefonregning, mad osv. Bankkontoen kan sagtens stå på nul sidst på måneden, selvom man får SU, tager studielån og har erhvervsarbejde og ikke lever et liv på første klasse.

Vi er derfor glade på vegne af de studerende, hvis forældre både har lyst og penge til at hjælpe deres børn. Det kan være med til at gøre studietiden økonomisk lettere, hvilket er fedt for dem. Man skal dog huske på, at det ikke er alle studerende, der er så heldige, og SU’ens fornemmeste mål er at sikre, at også disse studerende har råd til at tage en uddannelse.
Høj indkomst hos forældrene er heller ikke ensbetydende med, at børnene får penge hjemmefra. Vi har læst, at studerende kan have op til 18.000 kr. om måneden. Vi har dog endnu ikke mødt den studerende på SU, der har dette beløb til rådighed, ej heller selvom de får penge hjemmefra.

Endelig er vi blevet belært, om at SU, studielån, studiearbejde og evt. hjælp fra vores forældre skulle få os til at udskyde afslutningen af vores uddannelser, hvilket vi nok har sværest ved at forstå. SU’en holder jo naturligt op efter seks års studier.

Se også
De forkælede studerende, der modtager SU
Pressemeddelelse Det Forenede Studenterråd

Netavisen 25. august 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater