Danfoss sænker lønnen for fleksjobbere

Den berømte “Mads Clausen-ånd”, hvor der blev taget hånd om folk, er død og borte, lyder det fra ansatte på en af de allerstørste industrivirksomheder i Danmark, Danfoss.

Udtalelsen er en reaktion på fyringer og dårlig behandling af ansatte, som er blevet slidt ned efter årelang produktion på fabrikken. Det seneste eksempel på fleksjob med forringede vilkår indtraf for nylig, da to ufaglærte blev tilbudt løn på ferieafløserniveau.

Brian Andersen, faglig sekretær i SiD Gråsten, mener, at udviklingen er ved at tage en helt forkert drejning:
– Når Danfoss har været med til at slide folk ned, må de også ansætte dem på rimelige vilkår i fleksjob. Ferieafløserniveauet er for lavt. Tidligere fik de løn på samme vilkår som andre på fabrikken. Hvis Danfoss kører forringede vilkår igennem uden vores accept vil vi køre en fagretslig sag for at få det afprøvet, udtaler Brian Andersen til Kommunistisk Politik.

Brian Andersen understreger, at kravet for alle tidligere ansatte, der tilbydes job på fleksjob, er til den gældende overenskomst, mens det for folk udefra kan komme på tale at forhandle en anden løn.
– Lønnen svinger omkring 116 kr. i timen i øjeblikket, hvilket ledelsen vil hugge ned til 109 for fleksjobbere. Nogle vil mene, at det ikke er så megen forskel, men det synes vi for det første, og det afgørende er det principielle.

Brian Andersen oplyser til Kommunistisk Politik, at sagen har fået en positiv udgang:
– Den lokale presse tog sagen op, hvor vi afdækkede virksomhedens kynisme. Det har nu bevirket, at ledelsen tilbød genansættelse på almindelige vilkår. Det kan altså betale sig at stå fast, fastslår Brian Andersen.

Ved udgangen af 2003 var der 26.300 personer i fleksjob, hvortil kommer 7.300, der går på “ventepenge” – den såkaldte ledighedsydelse – indtil fleksjobbet “dukker op”, oplyser Socialforskningsinstituttet.

Netavisen 18. juni 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater