Snyd i lønudbetalinger

Systemet “Ny løn” har bortset fra enkelte ledergrupper kun givet anledning til utilfredshed blandt de offentlige ansatte. I sidste uge kom det tillige frem, at systemet har medført en total uoverskuelig lønseddel, hvilket har bevirket, at blandt andre sygeplejersker ikke har været i stand til at checke deres løn. Efter fem år har flere fundet ud af, at de er blevet snydt for sekscifrede beløb.

Dansk Sygepleje Råd (DSR) har fundet fejlene og idømmer amter og kommunerne rod i lønudbetalingerne. Det er værst i sundhedssektoren og på skoleområdet, fastslår DSR, der mener, at Ny Løn bærer en stor del af ansvaret for problemerne:
– Så er det penge ud af lommen på sygeplejerskerne. Det er jo dybt urimeligt. Jeg tror, at rigtig mange sygeplejersker går glip af rigtig mange penge, udtaler Connie Kruckow fra Dansk Sygepleje Råd.

DSR mener, at det offentlige “snyder på vægten”, idet mange ansatte ikke checker deres lønanciennitet ved lønudbetalingerne. Fejlene består typisk i, at medarbejderne enten er placeret på forkerte løntrin eller ikke får de tillæg, de skal have. Ofte handler det om få hundrede kroner om måneden, men bliver fejlen ikke opdaget, løber det op i mange tusinde kroner over årene.

DSR drager en meget naturlig og populær konsekvens:
– Derfor er et af DSR’s krav til OK-05, at Ny Løn bliver afviklet og erstattet af et mere enkelt lønsystem, som er til at gennemskue.

Ny Løn har ved dets indførelse været upopulært af stort set samtlige offentligt ansatte. Det var da heller ikke de ansatte, der krævede det tidligere almindelige anciennitetssystem ændret. Deres egne forbundsledere hånede derimod medlemmerne for ikke at kunne se fordelen ved systemet, da de forhandlede det ind i overenskomsterne i starten af 90’erne.

Siden har det været genstand for uro ved hver eneste overenskomstforhandling lige siden. Sygeplejerskerne har været den hårde kerne, når det gjaldt utilfredsheden med Ny Løn, hvorfor DSR sidste år brød forhandlingsfællesskabet i KTO.

Netavisen 18. maj 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater