Rap og skarp poesi mod EU

Sidste mandag afholdt Folkebevægelsens Ungdom mod EU Århus koncert for at få folk til at gå ned og sætte deres kryds ved EU-parlamentsvalget d. 13. juni.

De godt 100 fremmødte i murernes festsal i midtbyen fik i starten af aftenen serveret skarp socialrealistisk poetry-slam og opfordrende ord fra poesimesteren Tomas Dalgaard og Folkebevægelsens 23-årige EU-kandidat Tue Sylvest. Med flere af sine linjer formåede Dalgaard at udbringe budskabet om antiracistisk EU-modstand, som netop er hvad Folkebevægelsen i modsætning til Dansk Folkeparti opfordrer til.

Tue Sylvest bankede ind i folks hoveder, at EU med den ny forfatning fjerner de sidste stumper af mulighed for en selvstændig udenrigspolitik, og begge fik en larmende høj klapsalve, ikke mindst fra de næste kunstnere på scenen
– rapgutterne Jonny Hefty og Jøden.

“Giv et monster bifald til Tomas og Tue igen!” var det første Jøden råbte da han greb mikrofonen, og publikum adlød med det samme og hujede og piftede i tomrummet, indtil musikken startede og Ålborg-Hefty med håndtegn og svingende heavy-hår kastede sine tekster ud i salen. Hefty og Jøden førte ordet på skift opbakket af en medbragt rap-homie, og kun de færreste kunne modstå beatet.

Tilskuerne sang med og sprællede med kroppen i takt til musikken, og rapperne sluttede til sidst af med et overvældende ekstranummer, hvor de med stikord fra publikum battlede mod hinanden i god nordjysk/århusiansk accent.
“Tak for i aften Århus – husk nu at stemme d. 13/6!” brølede Jøden til slut efter godt tre kvarters guf for øregangen, før de tre gik af scenen og folk stimede op til baren for at få væske til deres tørre ganer. Og der er vist ingen tvivl om, at det netop er hvad de unge i Århus har tænkt sig at gøre.

Netavisen 18. maj 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater