1. maj for fristeder!

1. Maj optog fra Christiania for frihed, fællesskab og solidaritet.

Lørdag d. 1. Maj mødes tusindvis af beboere på og brugere af Christiania til en samlet manifestation mod regeringens lovforslag L205, om ‘normalisering’af Christiania.

– Vi bruger 1. Maj som en anledning til at vise den store opbakning Christiania har i befolkningen. Og det er vigtigt nu hvor Christiania er hårdt presset af regeringens lovforslag, der i realiteten er en privatisering og dermed ødelæggelse af Christiania, udtaler Anne Rehder fra Forsvar Christiania-initiativet.

Demonstrationen starter kl. 10 med morgenmad, gøgl og reggae i Pusherstreet. Kl. 12 går man i samlet flok til Fælledparken. Undervejs vil to dj‚s, CARS10 og RAS MONEY, spille op til dans og kampdag, med svedig hiphop og tung reggae. På ruten vil der også være diverse happenings.

– Vi vender os imod en ‘normalisering’af Christiania, for hvem kan definere hvad der er normalt? Christiania er et åndehul for alle, og i vores stressede og reklamespækkede hverdag er der brug for den slags fristeder, siger Anne Rehder og fortsætter:
– Regeringen fremlægger sit lovforslag som et kompromis, men L205 er i virkeligheden en Bulldozer der langsomt vil nedbryde de værdier Christiania står for: kollektiv brugsret, mangfoldighed, solidaritet og fællesskab.

Forsvar Christiania initiativet:
– er sammensat af forskellige folk der enten er beboere, brugere eller har sympati for Christiania. Initiativet vil iværksætte og koordinere aktiviteter der informerer om konsekvenserne af regeringens lovforslag L205. Aktiviteterne vil have udgangspunkt i kreativitet, kultur og mangfoldighed.

www.forsvarchristiania.dk

Netavisen 1. maj 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne