Dansk-støttet projekt i Gaza har navngivet kvindeprogram i mindet efter Rachel Corrie

Tirsdag 16. marts er det et år siden, at den amerikanske fredsaktivist Rachel Corrie, blev dræbt af den israelske hær i Gaza.

Rachel Corrie

I mindet om Rachel Corrie har det dansk-støttede Gaza Community Mental Health Programme (GCMHP) opkaldt sit omfattende kvindeprojekt i Rafah efter den 23-årige amerikanske fredsaktivist.

For at forhindre den israelske hærs ødelæggelser af palæstinensiske huse i Rafah stillede Rachel Corrie sig i vejen for en israelsk bulldozer. Selv om bulldozerføreren – i følge øjenvidner – ikke kunne undgå at at se hende, stoppede bulldozeren ikke, før hun lå helt inde under den.

GCMHP er en førende palæstinensisk menneskerettighedsorgansisation i Gaza. Med dansk støtte og gennem et partnerskab med det danske Rehabiliterings- og Forskningscenter for Torturofre (RCT) i snart ti år har GCMHP først og fremmest rehabiliteret torturoverlevere fra israelske fængsler fra den første intifada, men tillige ofre for tortur i fængsler under det palæstinensiske selvstyre.

Kvindeprojektet i Rafah er en integreret del af GCMHPs arbejde, der efter udbruddet af den 2. intifada også omfatter et kriseinterventionsprogram. Leder af GCMHP er dr. Eyad El-Sarraj, der med sin udtalte opposition til Yassir Arafat har fået stor opmærksomhed internationalt, i Danmark senest under sit besøg i januar 2004 til støtte for Geneve-fredsplanen.

På årsdagen for drabet på Rachel Corrie er der bebudet demonstrationer verden over, herhjemme afholder Palæstina Fredsvagterne en mindehøjtidelighed foran den amerikanske ambassade i København tirsdag kl. 17.

Se mere hos

Gaza Community Mental Health Programme

RCT (Rehabiliteringscentret for Torturofre)

Netavisen 16. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater