Folkebevægelsen mod EU går igen i valgforbund med Junibevægelsen

For tredie gang indgår Folkebevægelsen mod EU valgforbund med Junibevægelsen ved et valg til EU-parlamentet, som i år foregår søndag den 13. juni.

– Det sker i en situation, hvor modstanden mod EU og dens kommende grundlov er voksende i hele Europa. Så selvom Danmark får reduceret sit antal pladser i EU-parlamentet fra 16 til 14, så ser vi frem til fremgang. Men for at undgå enhver snak om stemmespild, så har vi indgået valgforbund med Junibevægelsen, forklarer Poul Gerhard Kristiansen, der er landssekretær i Folkebevægelsen mod EU og tilføjer:
– I 1994 vandt vi vort andet mandat på grundlag at stemmer fra Junibevægelsen, og i 1999 vandt Junibevægelsen deres tredie mandat på grundlag af stemmer fra Folkebevægelsen.

– Selvom Folkebevægelsen mod EU og Junibevægelsen har bevæget sig væk fra hinanden i de senere år, og Folkebevægelsen i dag er den eneste tværpolitiske liste for den klare EU-modstand, så er Junibevægelsen endnu kritisk overfor EUs udvikling. Og vi vil gerne sikre den størst mulige styrkelse af kræfterne, som arbejder for et nej ved den kommende folkeafstemning om EUs grundlov.

Parlamentsmedlem og professor dr.jur Ole Krarup blev i øvrigt genvalgt som en af de tre spidskandidater på Folkebevægelsen mod EUs liste N på et landsmøde i oktober sidste år, hvor Ditte Staun og Karina Rohr Sørensen blev henholdsvis nr. 2 og 3.

Den samlede liste på 20 kandidater samt listens valggrundlag kan ses på hjemmesiden

www.folkebevaegelsen.dk

Netavisen 27. februar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater