FOA dropper konfliktretten

HK’s forretningsudvalg forsøgte at fratage de arbejdsløse stemmeretten ved overenskomstafstemninger. BUPL er blevet afsløret for et misbrug af medlemmernes penge til små fem millioner kroner. Det seneste skud på stammen af uheldige handlinger af overbetalte forbundsledere står Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) for – og det er virkeligt principielt:
– Afskaf konfliktretten, siger FOA med Dennis Kristensen, formand for FOA og tidligere medlem af DKP, i spidsen.

FOA er ved at indgå overenskomst med kristelige arbejdsgivere, hvis indhold blandt andet er, at konfliktretten bliver korsfæstet. Lokale tillidsrepræsentanter og fagforeningsformænd i FOA i det nordjyske forsvarer afskaffelsen med, at den alligevel aldrig benyttes. Dennis Kristensen er mere raffineret, da han hævder, at forbundet i stedet har vundet retten til at opsige overenskomsten i perioden.

LO’s jurister er i øjeblikket i gang med at undersøge, om den påstand holder vand. I resten af fagbevægelsen tages der skarpt afstand fra FOA’s holdning og handling. Det gælder også forbundsledere, der over en bred kam har kritiseret FOA.

– Det er muligt, at Dennis Kristensens FOA ikke kan se det skræmmende perspektiv i sine planer, og det er muligt, at FOA ikke forstår, at de er ved at indgå en pagt med en organisation, hvis hele eksistensberettigelse bunder i ønsket om at være strejkebryder…… FOA åbner en ladeport for et generalangreb på konfliktretten og dermed ubegrænset fredspligt, fastslår Poul Erik Skov Christensen, formand for SiD, i en leder i Fagbladet.

FOA kritiseres med rette for at blande hjerteblod med de kristelige:
– På et eller andet tidspunkt bliver det vel et spørgsmål, om LO kan holde til, at et enkelt forbund profilerer sig selv som den renskurede åbenbaring, mens de korsfæster lønmodtagernes eneste reelle kampmiddel.
Den principielle kritik rammer plet.
Fagbevægelsens medlemmer kan så blot undre sig over, at de samme forbundsledere gennem tiden har bidraget til den eksisterende fredspligt, der kun gør det muligt at strejke legalt ved en fornyelse af overenskomsten.

Netavisen 9. februar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater