Nye dagpengesatser

Dagpengesatserne er blevet ændret med virkning fra den 5. januar. Fremover vil en arbejdsløs med ret til højeste sats stige med 90 kr. om ugen, hvilket kun kan opnås, såfremt man de seneste tre måneder har haft en gennemsnitstimeløn på 104 kr.

Stigningen svarer 2,43 kr. pr time eller til 2,9 pct. Dagpengeberettigede arbejdsløse vil herefter få udbetalt 3.205 kr. brutto pr. uge, svarende til 86,62 pr. time, når der sammenlignes med en 37 timers arbejdsuge.

Efter 12 måneders arbejdsløshed bliver alle aktiveret, hvilket for mange betyder, at de bliver sendt i tvangsarbejde med en timeløn på 86 kr. Dette er altså den timeløn, som de overenskomstdækkede skal konkurrere med.

Spørgsmålet om dagpengene er ikke slut, selvom Fogh-regeringen løb ind i et større politisk nederlag, da den i efteråret forsøgte at beskære ordningen yderligere.

De konservative fastholder – trods statsministerens løfter – at dagpengene skal forringes. Partiet ønsker at gøre dagpengene afhængige en årsindkomst, hvilket vil give staten et “provenu” taget fra de arbejdsløses lommer. I dag beregnes satserne efter de sidste tre måneders indkomst.

Netavisen 7. januar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater